Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Biciklizam: Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024. godini

Biciklizam: Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024. godini

by | 8. rujna 2023. 11:44 | Aktualno, Vijesti

Organizatori Blidinje BIKE Festivala najavljuju kako će se u sklopu izdanja za 2024. godinu održati i Balkansko biciklističko prvenstvo, koje će okupiti timove iz više od 12 zemalja. Ovaj trodnevni događaj održat će se u Parku prirode Blidinje, a Balkansko prvenstvo zakazano je za nedjelju, 21. srpnja, iduće godine.

“Upravo smo jučer dobili ovu izvrsnu vijest od gospodina Emine Muftuoglua, predsjednika Balkanske federacije, kako je na sjednici Upravnog odbora odlučeno da se organizacija Balkanskog prvenstva u MTB maratonu dodjeli Bosni i Hercegovini. Jako smo sretni zbog toga, naravno jer je Blidinje BIKE Festival priznat i poznat događaj u našoj državi, a sada ovo priznanje prelazi granice na više od 12 zemalja. Možda ću zvučati pretenciozno, ali ovo je samo još jedna stepenica u organizaciji ovog događaja, naši ciljevi su puno veći”, kazao je predsjednik udruge Hercegovina Bike Toni Zorić .

Blidinje BIKE Festival glasi za najveći i najljepši biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji iz godine u godinu ima sve veći značaj. Sada, u svom šestom izdanju, Hercegovina će ugostiti sportaše i timove iz više od 12 zemalja, također organizatori najavljuju još puno toga: formiranje utrke za sve one na električnim biciklima, vođene ture u nedjelju prije početka događaja, biciklističke ture s degustacijom tradicionalne hercegovačke hrane i vina, demo i test vožnje, izložbe bicikala, sajmova proizvoda i još bogatiji zabavni program.

Događaj je ponovo zakazan za treći tjedan u sedmom mjesecu, točnije od 19. do 21. svibnja u Parku prirode Blidinje.

“Našu utrku XCM Hercegovina koja se održava u sklopu Blidinje BIKE Festivala prijavili smo u UCI kalendar (UCI – Međunarodna biciklistička federacija broji 199 zemalja članica), tako da i od UCI očekujemo potvrdu kako će se ovaj događaj naći u njihovom kalendaru. Veliki problem nam predstavljaju ograničeni smještajni kapacitet na Blidinju, ali taj problem rješavamo s udrugom ‘Visit Blidinje’ koja je u 2024. godini preuzela veće organizacijske obveze i postala vodećim partnerom ovog događaja”, dodao je Zorić.

Za sada organizatori ističu kako planiraju događaj održati kroz tri dana.

Petak je planiran za doček i prijave sportaša, vođene ture na Blidinju, prezentacijske radionice sa sponzorima i pokroviteljima te edukativne radionice za najmlađe. Subota je zakazana za rekreativnu biciklijadu Stazom Ajdukom koja će sudionike osim obilaska prirodnih ljepota Blidinja odvesti i na degustacije domaćih jela i pića u poznatim Blidinjskim restoranima. Također, za subotu je planirana i prezentacija timova/zemalja koje će sudjelovati na Balkanskom prvenstvu, a organizatori najavljuju još događanja koja se u ovom trenutku ne žele otkrivati. Nedelja je zakazana za profesionalne bicikliste koji će svoje snage okušati na MTB Maraton događajima “UCI C1 XCM Hercegovina” i “XCM Balkanskom prvenstvu”.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...