Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Bicikl u Čapljini sve popularnija alternativa automobilu

Bicikl u Čapljini sve popularnija alternativa automobilu

by | 22. rujna 2020. 13:45 | Vijesti

Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna, a zadnjeg dana ove manifestacije, dakle 22. rujna je „Dana bez automobila” koji predstavlja središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti.
Ova inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.
Prema podacima, koje smo dobili u Policijskoj upravi, u Čapljini se u prosjeku godišnje registrira oko 8000 automobila,  zastrašujući je i podatak da kroz grad dnevno prođe 10 000 automobila. Bilten magistralnih cesta ne izdaje se posljednje tri godine, međutim prema procjenama prometnih stručnjaka koji se bave brojanjem prometa, kroz Čapljinu magistralom M6 na pravcu Tasovčići – Trebižat dnevno prometuje oko 10 000 vozila.

U tonskom prilogu poslušajte što su nam o biciklu kazali Čapljinci koje svakodnevno možemo vidjeti na dva točka.

{mp3}danmobilnosti{/mp3}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...