Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Balom pod maskama noćas su u Trebižatu završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina

Balom pod maskama noćas su u Trebižatu završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina

by | 14. veljače 2018. 12:04 | Vijesti

Program zadnjeg dana manifestacije, počeo je promenadom motorizirane karnevalske povorke kroz Čapljinu i okolna naselja. Taj dio programa okončan je prijemom kod načelnika, dr. Smiljana Vidića. Tom prilikom predstavnici maškarske vlasti vratili su ključeve grada. U ranim noćnim satima program „Završnih maškara“, po tradiciji, preselio je na Dom kulture u Trebižatu, gdje je održano suđenje Marku Krnjevalu.
U od u prvom redu od Trebižaćana ove godine solidno posjećeno suđenje proteklo je u znaku šaljivih sadržaja, doskočica i opaski. Po već ustaljenom ritualu, suđenje je završeno povlačenjem porote i donošenjem presude. Odluka je bila očekivana, Marko Krnjeval je osuđen na smrt i to spaljivanjem. Prije samog izvršenja slijedilo je čitanje također humorom i doskočicama, obogaćene Oporuke, čije je pojedine dionice gledateljstvo pratilo smijehom odobravanja. Na koncu se na za to određenom mjestu iznad športskog terena u Trebižatu, pristupilo samom činu spaljivanja uz posmrtni marš.
Manifestacija je nastavljena Balom pod maskama, što je bio završni čin 54. Pokladnih dana u Trebižatu – Čapljini. Posjetitelje je zabavljao „Slavonija bend“. Vrhunac programa završnih maškara bilo je proglašenje najuspješnijih maski koje su za inovativnost i orginialnost dobile i nagrade. Prvu nagradu od 500 maraka, dobila je koreografija „Trojanski rat“, Karnevalske družine „Trojani“ iz Gabele. Druga nagrada pripala je koreografiji “Klaunovi-Trebižat”, dok je treću nagradu dobila koreografija “Naša mala klinika” karnevalske družine iz Šurmanaca.
Bal pod maskama završen je u ranim jutarnjim satima.

{gallery}2018/bal_maskare_2018{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...