Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Audio: Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a osiguranicima pruža usluge putnog osiguranja i izvan granica BiH

Audio: Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a osiguranicima pruža usluge putnog osiguranja i izvan granica BiH

by | 13. srpnja 2023. 21:42 | Aktualno, Vijesti

Tijekom privremenog boravka u inozemstvu, bilo da je riječ o odmoru, poslovnom putovanju ili studiju nerijetko se događa potreba osiguranika za korištenjem usluga hitne zdravstvene zaštite koje nije moguće odgoditi do povratka u BiH.

Osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, u slučajevima kod kojih je bilo neophodno pružanje usluga hitne zdravstvene zaštite u cilju otklanjanja opasnosti po život i zdravlje, a koja se nije mogla predvidjeti ili odgoditi do povratka osiguranika u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u mjesto prebivališta, imaju pravo na korištenje usluga hitne zdravstvene zaštite teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja u državama s kojima je Bosna i Hercegovina zaključila ili aktom o sukcesiji preuzela Međunarodni ugovor o socijalnom osiguranju, ako Međunarodnim ugovorom o socijalnom osiguranju nije drugačije utvrđeno ( https://www.zzo.ba/hr/inozemno-osiguranje).

Usluge hitne zdravstvene zaštite se mogu koristiti samo u zdravstvenim ustanovama koje su u sustavu javnog zdravstva zemlje ugovornice.

Više detalja o putnom osiguranju izvan granica BiH, odnosno inozemnom putnom osiguranju možete poslušati u našem tonskom zapisu, u razgovoru s Alenkom Ban, glasnogovornicom ZZO HNŽ-a.

 

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...