Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: U tijeku su predsanacijski radovi na 500 godina starom mostu u Klepcima

AUDIO: U tijeku su predsanacijski radovi na 500 godina starom mostu u Klepcima

by | 22. veljače 2019. 15:56 | Vijesti

Jedna od vijesti koje su proteklih dana obradovale Čapljince, posebice one sklonije starinama i umjetnosti, bila je informacija da počinju radovi na sanaciji mosta u Klepcima. Bez obzira što je riječ o šturoj informaciji, lijepo je primljena u javnosti.

Podsjećamo, odlukom Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika na sjednici održanoj od 21-og do 27-og siječnja 2003. godine povijesna građevina Most u Klepcima, kraj Čapljine, proglašena je nacionalnim spomenikom BiH. Činjenica da je sagrađen 1517-te godine, slikovito govori o njegovom značenju.

Radove koji su započeli na mostu u Klepcima izvodi tvrtka „Neimar” iz Sarajeva. Inženjera arhitekture Ensara Mulaomerovića, voditelja radova na gradilištima ove tvrtke, zamolili smo da okvirno predstavi tvrtku i radove koji su počeli:

{mp3}mostklepci{/mp3}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...