Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: U tijeku su predsanacijski radovi na 500 godina starom mostu u Klepcima

AUDIO: U tijeku su predsanacijski radovi na 500 godina starom mostu u Klepcima

by | 22. veljače 2019. 15:56 | Vijesti

Jedna od vijesti koje su proteklih dana obradovale Čapljince, posebice one sklonije starinama i umjetnosti, bila je informacija da počinju radovi na sanaciji mosta u Klepcima. Bez obzira što je riječ o šturoj informaciji, lijepo je primljena u javnosti.

Podsjećamo, odlukom Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika na sjednici održanoj od 21-og do 27-og siječnja 2003. godine povijesna građevina Most u Klepcima, kraj Čapljine, proglašena je nacionalnim spomenikom BiH. Činjenica da je sagrađen 1517-te godine, slikovito govori o njegovom značenju.

Radove koji su započeli na mostu u Klepcima izvodi tvrtka „Neimar” iz Sarajeva. Inženjera arhitekture Ensara Mulaomerovića, voditelja radova na gradilištima ove tvrtke, zamolili smo da okvirno predstavi tvrtku i radove koji su počeli:

{mp3}mostklepci{/mp3}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...