Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: U četvrtak započinje 7. Međunarodni seminar klasične glazbe Ardea

AUDIO: U četvrtak započinje 7. Međunarodni seminar klasične glazbe Ardea

by | 21. lipnja 2023. 17:58 | Aktualno, Vijesti

Ardea 2023 dolazi u Čapljinu od 6. lipnja do 17. prosinca 2023. godine, a ugostit će neka od najvećih svjetskih imena klasične glazbe. Ovaj seminar nudi jedinstvenu priliku studentima i ljubiteljima glazbe da urone u svijet klasične glazbe i uče od svjetski proznatih majstora. Masterclass uključuje radionice, nastupe i individualni rad s izvrsnim instrumentalnim pedagozima.

Program seminara uključuje teme od instrumentalnih tehnika do interpretacije i izvodilačke prakse manifestirane kroz praktičan rad polaznika i profesora. Bilo da sudjeluješ aktivno ili pasivno, vrijednost prenošenja golemog glazbenog znanja, kao i izvrsni koncerti tijekom majstorskih tečajeva, obogatit će i inspirirati svakoga, potvrđujući tako neizmjernu i neopisivu moć glazbe.

Ardea je osnovana  2017. godine preko Centra za obrazovanje i kulturu „Akademija” Čapljina, Međunarodni seminar klasične glazbe „Ardea” svake godine u dva ciklusa kontinuirano održava majstorske radionice i umjetničke koncerte sa svim svojim entuzijazmom i senzibilitetom prema mladim glazbenim generacijama.

Ardea Masterclass 2023 aktivnim polaznicima nudi mogućnost individualnog rada s odabranim profesorom u 4 odvojena termina, osigurane prostorije za zagrijavanje i vježbanje, sudjelovanje na završnom koncertu te Ardea potvrdu o sudjelovanju pri završetku seminara. Također, pasivni polaznici imaju mogućnost pristupa svim individualnim terminima i mogućnost konzultacije sa svim mentorima pojedinog instrumenta, a na samom kraju dobivaju i Ardea potvrdu o sudjelovanju.

Ardea Masterclass 2023 uključuje četiri instrumentalna tečaja – za violinu, klavir, flautu i gitaru, devet renomiranih predavača, stručnu umjetničku i organizacijsku podršku kao i odlične uvjete za rad, vježbanje ili druženje. Prvi prema rasporedu je seminar na violini koji će se održavati  od 22. -28. lipnja. Više detalja o Međunarodnom seminaru klasične glazbe Ardea za Radiopostaju Čapljina, kazao je fra Mile Vlašić. 

 

 

Foto: ARDEA 2023

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...