Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: U Čapljini održana dodjela nagrade “Šampioni zaštite prirode”

AUDIO: U Čapljini održana dodjela nagrade “Šampioni zaštite prirode”

by | 24. travnja 2018. 13:56 | Vijesti

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) zajedno s općinom Čapljina upriličio je 23. travnja dodjelu nagrade ‘Šampion zaštite prirode, BH Green Awards 2018.’ u Čapljini, a plaketu ‘Zlatna Tisa’ u kategoriji gradova dobio je Grad Mostar. Više o ovom događaju poslušajte u tonskom zapisu.

{mp3}BHGREEN2018{/mp3}

U kategoriji poslovni subjekti/poduzeća spomenutu plaketu dobila je firma ‘Eko život’ iz Tuzle, u kategoriji nevladinih organizacija plaketu je dobila nevladina organizacija ‘Unski smaragdi’ iz Tuzle, u kategoriji škola nagradu je dobila Osnovna škola ‘Sveti Sava’ Doboj, dok je u kategoriji vrtića plaketu ‘Zlatna Tisa’ dobio Dječji vrtić Višnjik iz Sarajeva.

Plakete su uručene i pojedincima, pa je u kategoriji pojedinac do 30 godina plaketu dobio Amar Kavgić iz Tuzle, a plaketu za pojedinca preko 30 godina Samir Lemeš iz Zenice.

Plaketu ‘Zlatna Tisa’ u kategoriji neformalna grupa građana dobili su mještani sela Kruščica iz Viteza.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...