Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Prosvjetni djelatnici iz HNŽ-a održali prosvjednu šetnju u Mostaru

AUDIO: Prosvjetni djelatnici iz HNŽ-a održali prosvjednu šetnju u Mostaru

by | 20. veljače 2024. 16:03 | Aktualno, Vijesti

Prosvjetni djelatnici, članovi Koordinacije sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u utorak su u Mostaru održali prosvjednu šetnju zbog toga što Vlada HNŽ-a nije ispunila ni jedan od njihovih zahtjeva iz prosinca prošle godine.

Prosvjednici su se okupili ispred Kantarevca odakle je prosvjedna povorka krenula Liska ulicom, preko Rondoa do zgrade županijske vlade.

– Okupili smo se iz istog razloga kao i u prosincu kada smo rekli da ćemo se okupljati svakog mjeseca dok god Vlada ne ispuni naše zahtjeve, a to su povećanje plaće, isplata jednokratne pomoći, mogućnost napredovanja u struci, isplate pravomoćnih sudskih presuda, sistematski pregledi, raspisivanje natječaja na neodređeno, donošenje novih pedagoških standarda uz suglasnost sindikata, te donošenje novih zakona i pravilnika – kazao je predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Istaknuo je kako se Vlada HNŽ-a ni nakon prvog prosvjeda nije odlučila na razgovor sa sindikatima.

Sindikat i dalje zahtjeva povećanje osnovice plaće od 15 posto.

– Kao što znate, prvi put nas je napustila policija. Kada je Vlada ponudila isplatu tužbi njihov čelnik tada je rekao da je on za i da prihvaća bez obzira što se nije konzultirao sa svojim članstvom, znači otkazao je sve daljnje sindikalne aktivnosti. Nakon njih evo i državni službenici i namještenici su odlučili krenuti nekim svojim putem, tako da su na današnjem prosvjedu sudjelovala četiri sindikata obrazovanja koja rade na prostoru HNŽ-a. Još uvijek tražimo povećanje plaće od 15 posto, a ako se Vlada i dalje bude mislila povećat ćemo to na 30 posto – kazao je Milić.

Tekst/Foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...