Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Od petka 1. prosinca započinje distribucija premije osiguranja u HNŽ-u

AUDIO: Od petka 1. prosinca započinje distribucija premije osiguranja u HNŽ-u

by | 30. studenoga 2023. 12:27 | Aktualno, Vijesti

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije, počevši od 1. prosinca 2023. godine, kreće s redovitom distribucijom premije osiguranja za 2024. godinu, što će trajati zaključno s 29. veljače 2024. godine.

Iz ZZO-a HNŽ-a podsjećaju na to da su od sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođena djeca i mladi do navršenih 18 godina života, jednako tako i darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su tijekom ove godine barem jednom darivali krv, dok su darivatelji krvi s pedeset i više darivanja trajno oslobođeni kupovine premije osiguranja odnosno plaćanja participacije.

Osiguranicima je omogućeno putem mrežne stanice Zavoda podnijeti elektronički zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i za svoje djelatnike, kao i članove obitelji, uz dokaz o izvršenoj uplati. Kako osigurane osobe u HNŽ-u uplatu premije mogu izvršiti isključivo kod ovlaštenih organizacija za obavljanje platnoga prometa, izvješćujemo i da je broj depozitnoga računa Zavoda na koji se vrši uplata premije: 5550000004873298, potom vrsta prihoda: 722611, dok je iznos premije osiguranja po osiguranoj osobi 20 KM – pojasnili su iz ZZO-a HNŽ-a, dodavši kako će, na osnovu izvršene uplate za premiju, a po dostavljanju primjerka uplatnice u mjerodavni područni ured, uplata biti zabilježena u bazi podataka Zavoda, što će biti vidljivo i u zdravstvenim ustanovama. Više detalja o tome donosimo u razgovoru s Alenkom Ban, glasnogovornicom ZZO-HNŽ-a.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...