Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Na čapljinskom i širem području juga Hercegovine započela sadnja ranih povrtlarskih kultura

AUDIO: Na čapljinskom i širem području juga Hercegovine započela sadnja ranih povrtlarskih kultura

by | 22. veljače 2024. 13:31 | Aktualno, Vijesti

Na čapljinskom i širem području juga Hercegovine započela je sadnja ranih povrtlarskih kultura.

Po ustaljenoj praksi zadnjih nekoliko godina dominira tražnja za kalemljenim rajčicama, kako to ljudi vole kazati – roza po sortimentu. Riječ je o sadnicama hibrida čiji su plodovi roze boje, a prate je paprika i krastavac kao rane povrtne kulture koje se sade u veljači i ožujku. Naravno, lubenica i bostan neće izostati, njihova isporuka krenut će oko 1. travnja i trajati sve do konca svibnja. Generalno, rajčica ostaje lider u tom ranom segmentu, a lubenica na otvorenom polju“, kaže ing. Ivica Borovac, voditelj prodaje tvrtke Adria – Hishtil.

Presadnice u odnosu na prošlu godinu, skuplje za pet do sedam posto. Iz ove tvrtke izražavaju zadovoljstvo što se prelazom na kalemljene presadnice smanjuje upotreba pesticida i insekticida u korist biološke zaštite, što je korak prema organskoj proizvodnji.

Za odgovor što se trenutno sadi i što se planira saditi, te što se naručivalo od sadnog materijala provjerili smo u tvrtki Adria – Hishtil od agronoma Ivice Borovca, voditelja prodaje ove čapljinske tvrtke.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...