Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO Mladi višićani nadaju se da će potaknuti sumještane da više razmišljaju o ekologiji

AUDIO Mladi višićani nadaju se da će potaknuti sumještane da više razmišljaju o ekologiji

by | 18. ožujka 2019. 15:41 | Vijesti

U tonskom prilogu poslušajte intervju s dopredsjednikom udruge.

{mp3}ostajemeko{/mp3}


Samo par sati nakon akcije u Adu je stigao prvi kamion s novim otpadom, međutim to nas neće obeshrabriti ističu članovi udruge Ostajem!

Članovi Udruge “Ostajem” iz Višića proteklog vikenda očistili su višićku adu i time se odazvali ekološkom izazovu #trashtag, koji je postao globalna akcija čišćenja smeća.
U akciji čišćenja sudjelovalo je dvadesetak volontera koji su skupili preko 100 vreća smeća i ostalog krupnog otpada, ukupno preko 20 m3 plastičnih boca, guma, madraca, najlona, plastičnih vrećica…
Najmlađi članovi udruge uz pomoć voditelja izradili su i postavili znakove koji upozoravaju da se ne baca smeće, ali nažalost, kako navode, samo par sati nakon akcije viđen je kamion kako istovara građevinski otpad na području neretvanske ade.
 Međutim ističu kako ih to nije obeshrabrilo te kako će sljedeći projekt biti izgradnja rampe kako bi spriječili neodgovorne da i dalje zagađuju prirodu.
 U Udruzi podsjećaju kako je ova predivna lokacija uz rijeku Neretvu prije par godina u potpunosti bila očišćena od smeća, ali da je neodgovornim ponašanjem pojedinaca obala rijeke Neretve ponovno pretvorena u divlju deponiju.
 Također naglašavaju kako se posljednjih godina pojavilo sve više ekoloških pokreta i udruga, ali da je istovremeno sve više i divljih deponija, te se pitaju gdje ide dobiveni novac za određene ekološke projekte.
 Iz Udruge poručuju da je ova akcija tek prvi korak u revitalizaciji tog prirodnog područja uz Neretvu, te samo još jedna u nizu aktivnosti koje će pokrenuti, s ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

{gallery}2019/udruga_ostajem{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...