Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Bogat program manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.”

AUDIO: Bogat program manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.”

by | 14. rujna 2023. 18:00 | Aktualno, Vijesti

Šezdeset i osma turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023. održat će se od 15. do 17. rujna s vrlo bogatim i raznovrsnim programom.

Prvoga dana, u petak, 15. rujna u Hotelu Brotnjo s početkom u 19,30 sati bit će predstavljanje troknjižja “Brotnju u pohode” autora Josipa Muselimovića, uglednog odvjetnika, književnika i kolumnista, najavili su organizatori.

Subota, 16. rujna, rezervirana je za Boksački turnir “Dani berbe grožđa 2023” u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH, a on će se održati u Gradskoj športskoj dvorani početkom od 14 sati.

Isti dan u Podrumima Andrije na Paoči početkom u 19 sati bit će upriličena Promocija dokumentarnog filma „Priča o vinu-Hercegovina“ u produkciji Studia Yoker.

Od 20 sati uslijedit će predstavljanje knjige Jure Belje i Tihomira Prusine “Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja”, a program će završiti otvaranjem izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić-Hrkać.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 17. rujna s početkom u 13 sati održat će se tradicionalna biciklistička tura “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja”.

Stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva u organizaciji Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Federalnog agromediteranskog zavoda održat će se u 15 sati u Hotelu Brotnjo.

Svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga započet će u 18 sati, nakon čega će uslijediti svečanost otvaranja 68. Turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023“. i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca.

Vrhunac večeri bit će koncert Mladena Grdovića od 21 sat.

Svi posjetitelji moći će besplatno piti kapljice najkvalitetnijih broćanskih vina.

Poslušajte u našem tonskom zapisu razgovor s Andrijom Stojićem, predsjednikom Ogranka Matice hrvatske Čitluk, ujedno i jednim od organizatora manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.”.

 

Foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...