Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Arheolog Ivan Prce uputio apel za očuvanjem arheoloških nalazišta

AUDIO: Arheolog Ivan Prce uputio apel za očuvanjem arheoloških nalazišta

by | 3. kolovoza 2023. 14:30 | Aktualno, Vijesti

Hercegovina, ili kako je Radoslav Dodig jednom napisao, „zemlja na ćenaru”, na rubu ili razmeđu carstava, prepuna je povijesti i njenih ostataka. Prosječni turist sa afinitetom prema tim temama, sjetit će se Egipta, faraona i piramida. i reći „tamo gdje god zaprpaš, nešto nađeš”.
Često se spominju neki drugi krajevi i zemlje, a moglo bi i kod nas biti arheoloških senzacija, samo da je arheologa, istraživanja i muzeja.
Ovih smo dana sreli našeg čapljinskog arheologa Ivana Prcu, i u razgovoru saznali da je na adresu Grada Čapljine i Policijske uprave uputio jedan Apel. O čemu se radi?

 

Autor: Zlatko Vrankić

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...