Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Bivolje Brdo i Zvirovići/Prćavci protresli favorite Bobanovo i Čeljevo

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Bivolje Brdo i Zvirovići/Prćavci protresli favorite Bobanovo i Čeljevo

by | 21. srpnja 2021. 12:28 | Vijesti

    Atraktivan, zanimljiv i borben nogomet imalo je prilike pratiti nekoliko stotina posjetitelja druge večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine. U seniorskom programu odigrane su dvije zaista kvalitetne utakmice koje su imale identičan završetak – neodlučeno u regularnom dijelu, pa su se za prednost raspucavali penali.

   Bobanovo Selo branitelj trofeja, imalo je loš ulaz u ovogodišnju ligu, protiv Bivoljeg Brda iščupalo je neriješen rezultat, a onda na nakon penala ostvarilo prednost, međutim premalo je to za glavnog favorita natjecanja. Pogodcima Josipa Buntića, Bivolje Brdo je povelo s 2:0. Kod prvog pogotka Buntić je preciznim udarcem gotovo s centra iznenadio protivničkog vratara, a kod drugog je pogodio na dodavanje Marsela Mace. Pokušavali su aktualni branitelji trofeja poravnati uz pomoć vratara u polju, ali nije išlo. Tek u nastavku Bobanovo najprije preko Tonija Babića smanjuje, a ubrzo zatim poravnao je Anđelko Babić. Kad se očekivao potpuni preokret uslijedila je minijatura Marsela Mace koji je „izuo” trojicu suparničkih igrača i kao na tanjuru servirao Buntiću koji pogađa mrežu po treći put. Pritisci Bobanova urodili su poravnavanjem preko Anđelka Akrapovića na 3:3. Igrači Bobanova bili su prisebniji prilikom izvođenja penala, čime su ostvarili prednost, a utakmica je završena ukupnim rezultatom 6:5.

   Za razliku od Bobanovo koje se isčupalo na penale drugom favoritu, druge večeri čapljinske Lige mjesnih zajednica – Čeljevu, protiv srčanih igrača Zvirovića/Prćavaca, to nije uspjelo. Obje ekipe su nastupile u najboljim sastavima zadnjih godina s tim što je Čeljevo predvođeno Petrom Ragužem slovilo za favorita. Nogometaši Z&P u vodstvo su došli vještim pogotkom Josipa Šimovića, a nakon prave opsade protivničkog gola poravnao je Patar Raguž. Valja reći da su obje ekipe imale niz povoljnijih prilika od onih iz kojih su postigle golove. Nakon 1:1 u regularnom dijelu slijedili su penali. Izvođači su bili vrlo precizni, tek u sedmoj seriji igrač/vratar Z&P uspijeva zaustaviti udarac Petra Raguža, dok je Mate Nikše bio neumoljiv za konačnih 7:8 prednost za Zviroviće/Prćavce.

   Uvod u atomski nogomet u seniorskog dijelu programa bila je utakmica kadeta, Počitelj/Hotanj – Dračevo Sjekose 5:0. Strijelci su bili Gabrijel Kalfić tri, te Ivan Pavlović dva pogotka.

   Rezultati druge turnirske večeri, prvo kolo, kadeti – B skupina, Počitelj/Hotanj – Dračevo 5:0; seniori – D skupina, Bobanovo Selo – Bivolje Brdo 3:3, na penale 6:5, prednost za Bobanovo; C skupina, Čeljevo – Zvirovići/Prćavci 1:1, na penale 7:8, prednost za Zviroviće/Prćavce.

   Večeras su na programu također tri utakmice. Parovi, C skupina – kadeti, Zrirovići/Prćavci –Gabela Polje u 20,15; seniori F skupina, Opličići – Doljani, u 21 sat; E skupina, Šuškovo Naselje – Trebižat, od 22 sata.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/7/turniri{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...