Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Atif Dumpor pobjednik šahovskog turnira „Lipanjske zore Čapljina 2022.“

Atif Dumpor pobjednik šahovskog turnira „Lipanjske zore Čapljina 2022.“

by | 14. lipnja 2022. 10:23 | Vijesti

Internacionalni Majstor Atif Dumpor iz Mostara, pobjednik je 10. međunarodnog šahovskog turnira „Lipanjske zore Čapljina 2022.“ Dumpor je iz devet partija osvojio odličnih 7,5 poena i tako osvojio prvu turnirsku nagradu od 300 KM. Drugi je bio FIDE majstor Vladimir Bilić, treći Ivan Galić iz Hrvatske, internacionalni majstor, četvrti iznenađujuće dobri Mostarac Almir Mataradžić svi su osvojili po sedam poena. Kao i za prvo mjesto nagrade su skromne 200 drugo, 150 treće, 120 četvrto mjesto. Peti je bio Miloš Vlatković sa 6,5 poena, a po 6,5 poena osvojili su Goran Trkulja, IM, na šestom, pa Ivan Sesar na sedmom, Nikica Vego na osmom, Marko Jelčić na devetom, te Augustin Brnas, FIDE majstor iz Hrvatske, na desetom mjesto. Nagrada za peto mjesto bila je 100 KM, šesto 80 KM, sedmo 60 KM, dok su igrači od osmog do desetom mjesta osvoji nagrade od po 50 KM. Valja reći da je podijeljen i niz manje vrijednih nagrada za šahiste u različitim kategorijama, primjerice za najmlađeg šahistu, pa najbolje plasiranog preko 65 godina i slično.

Deseti međunarodni šahovski turnir „Lipanjske zore Čapljina 2022.“, donio je pravu šahovsku okupaciju Počitelja koja je trajala od 10 sati izjutra pa do 19 sati navečer. Turnir je počeo točno u podne, a uz stanku za ručak, završen je nešto prije 18 sati, međutim šahistima je trebao još ‘satak’ vremena da sve prokomentiraju i krenu kućama. Scena kojoj smo prisustvovali upućuje da se šah u dolinu Neretve vraća na velika vrata. Na turniru je nastupilo 99 šahistica i šahista, od čega je čak 13 bilo iz ŠK Čapljina. Najbolje plasirani domaći igrač bio je Zvonimir Karlović na 22-om mjestu s 5,5 poena koliko je osvojio i 23-ći Emir Lizde.

Vladislav Prskako predsjednik ŠK Čapljina, posebice ističe učinak dvoje predškolaca šestogodišnje Lea Čilića i Petru Šutalo, koji su zauzeli 94-to i 95-to mjesto, među 99 sudionika.

Nisam mogao detaljnije pratiti jer sam i sam sudjelovao na turniru, međutim njih dvoje je negdje ‘ukačilo’ po 1,5 poen. To je za njih veliki uspjeh ne samo što su jako mladi, nego i zbog činjenice da su se prvi puta našli u pravoj šahovskoj gužvi. Njihov učinak je najbolja potvrda da među mladima za šah ima jako nadarenih, samo treba raditi“.

Valja reći da je 10. međunarodni šahovski turnir „Lipanjske zore Čapljina 2022.“, povlačenjem prvog poteza, otvorio je dr Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Igralo se po švicarskom sustavu, 15 minuta po igraču. Organizator turnira bio je ŠK Čapljina.

{gallery}2022/6/sahlipanjske{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...