Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Antonio Šarić čapljinskoj publici poklonio solistički koncert na violini

Antonio Šarić čapljinskoj publici poklonio solistički koncert na violini

by | 18. lipnja 2023. 21:31 | Aktualno, Vijesti

Solistički koncert na violini u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini,  održao je  Antonio Šarić, mladi i talentirani glazbenik iz Mostara. Uz Antonija su nastupili i gosti na klaviru i violini.

Antonio je koncert otvorio izvedbom skladbe “Caprice br. 28” kompozitora Federiga Fiorilloa,  nakon toga je uz klavirsku pratnju Marije Martinović izvedena skladba “Koncert za violinu i orkestar u e molu, op. 64” Allegro molto apassionatto koju potpisuje Felix Mendelssohn Bartholdy.

Također uz klavirsku pratnju Marije Martinović, gošće Eva Krtalić i Nora Čović, izvele su skladbu “Preludij i Gavotta iz Pet komada za dvije violine i klavir”.

Zatim je čapljinskoj publici upriličena solo izvedba Antonija,  “Perpetuum mobile op. 34, br 5”.

U skladbi “Koncert za četiri violine u h molu op. 3, br. 10”, Allego, mladom violinistu Antoniju, pridružile su  se violinistice Ela Krtalić, Maja Prusina i Nora Čović.

Antonio Šarić izveo je skladbu Dore Pejačević “Romanca op. 22” , a koncert je završio “Introdukcijom i Tarantellom, op. 43” kompozitora Pabla de Sarasate.

Koncert je održan u organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina, kako su organizatori najavili, već od 22. lipnja započinje Međunarodni seminar klasične glazbe “ARDEA 2023”. Koncerti klasične glazbe na violini, flauti, klaviru i gitari, započinju koncem mjeseca lipnja.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...