Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ante Džakula Major, trener GOŠK-a 1969. godine nije mogao ni sanjati da će lavovi jednog dana dostići ovu razinu

Ante Džakula Major, trener GOŠK-a 1969. godine nije mogao ni sanjati da će lavovi jednog dana dostići ovu razinu

by | 11. ožujka 2019. 12:39 | Vijesti

Ante Džakula, polularni Major, iz Metkovića, bio je trener GOŠK-a prije točno pedeset godina! Bila je to jedna od prekretnica u stogodišnjoj povijesti igranja nogometa u Gabeli, a evo i zašto:

Kad sam ja došao igralište je bile uz Neretvu, skidali smo se u nekoj štali. Ne znam kako je uopće to moglo tako funkcionirati. Onda su pokojni Slavo Sušak i Neđo Prskalo organizirali razmjenu zemljišta sa HEPOK-om i tako smo došli na sadašnje igralište, Podavalu. Tu smo mi prvi došli, moja generacija i ja kao trener. Od tada je sve počelo i uspon GOŠK-a, i sve ostalo“, priča Major kojem je još u svježem sjećanju to vrijeme i činjenica da je često pješice dolazio na treninge:

Bila je trava pa bi je ručno kosili, zatim valjali, obična ledina, koja je prije bila ispasište za ovce i krave, tako je počelo na Podavala. Na treninge se dolazilo kako kada, nekada vlakom, a najviše pješke i biciklom, nije bilo ni auto, a ni dobre ceste. Igrači su bili više nego dobri i kao ljudi i kao igrači. Između njih uvijek je bilo i sloge i ljubavi, bili su mladi i željni igre“, naglašava bivši trener lavova iz Gabele.

Posebna priča bila su putovanja na utakmice:

Putovali smo obično vlakom, stari ‘ćiro’ nas je vozio do Konjica, do Bileće… Išli smo i nekim autima, nekada organizirano od navijača koji su nas pratili. Navijači su bili uvijek uz nas. Recimo do Bileće i nazad trebala su dva dana, dan otići i dan vratiti se.“

Što se tiče rezultata, Major smatra da su bili puno bolji od uvjeta.

Pa, nisu bili kakvu smo imali ekipu, s obzirom da nismo imali uvjeta za treniranje. Spram uvjeta bili smo bolji, uglavnom u sredini ljestvice ili pri vrhu“.

Na upit je li očekivao da bi GOŠK jednog dana mogao doseći današnju razinu, Major iskreno kaže:

Pa ja to nikada nisam mogao vjerovati. Dolazio sam ja i kasnije kao trener, ali nikad nisam mogao to zamisliti. Ja se zbilja divim ljudima koji sada vode GOŠK, koji ga s obzirom na uvjete drže u vrhunskoj ligi u BiH. Ne, ne, to nisam mogao ni sanjati.“

S obzirom na nadimak, jeste li bili strog trener?

-Ma nisam, to mi je dao stariji brat. Oni su meni bili kao suigrači, ja sam bio jedan između njih. Zajedno smo trenirali, skidali se, igrali, veselili se i plakali za rezultatima“, kazao je raspoloženi Major kojem je želja da klub u jubilarnoj stotoj obljetnici igranja nogometa u Gabeli, zadrži premijerligaški status.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...