Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a: „Pišemo nogometnu povijest čapljinske općine, pa i šire“

Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a: „Pišemo nogometnu povijest čapljinske općine, pa i šire“

by | 28. travnja 2018. 14:14 | Vijesti

Još se nisu stišale reakcije pristaša GOŠK-a nakon gostujuće pobjede protiv Slobode. Isto kako im je taško pao domaći remi protiv Viteza, sada ih je zatekla pobjeda u Tuzli. Da se nogomet i u BiH mijenja, da domaći teren nije više svetinja, možda je za to najbolja ilustracija GOŠK.

Godinama se profilirao kao domaća ekipa, sintagma „vruć teren“ bila je prva pomisao kada se spomenu Gabela i nogomet. Kako se navijači očito, sporije mijenjaju nego nogomet, slijedio je pad u depresiju nakon domaćih 1:1 protiv Viteza, a potom ih je razdrmala gostujuća pobjeda 2:1, protiv Slobode, koja se također bori za opstanak. Govoreći o toj pobjedi igri i dojmu, Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a kaže:
„Potajno smo se nadali, ali nismo očekivali suverenu dominaciju i sigurnu pobjedu. Šef stručnog štaba Feđa Dudić od prve minute je postavio igru u kojoj se znalo što se hoće, što tko, kada i kako treba raditi. Bili smo bolji tijekom cijele utakmice, prvi udarac u okvir vrata Sloboda je uputila tek u 85-oj minuti kada su i postigli pogodak. Mi smo imali još nekoliko prilika, vratar Muminović spašavao je domaćina.“
Zanimljivo, u Tuzli u sastavu nije bilo standardnih Mišića i Ramića, dok je Petar Raguž izostao zbog žutog kartona. U takvoj situaciju trener Dudić u vatru je ubacio pomalo zaboravljene Odaka i Ereiza, te povremenog prvotimca Vegu. Njih trojica bili su među zapaženijim, a Vego je čak i strijelac drugog pogotka. Dojam je da je trener Gabeljana, Feđa Dudić, pravi ekipu ne od 11 nego od 16, pa i 18 igrača, jednostavno igraju oni za koje u tom trenutku i na toj utakmici, drži da mogu pružiti ono što želi. Za ove prostore neuobičajen stil, dok direktor Jurković sa zadovoljstvom ističe:
„Mislim da je trener Dudić naš najbolji potez ove sezone! Neki su bili skeptični, međutim mi smo mu vjerovali, napravili smo pravu stvar njegovim angažiranjem. Rezultati sve govore. Prvi posao, prva sezona u Premijer ligi, s GOŠK-om, u dosadašnjih 12 kolo koliko je vodio ekipu, osvojio je 20 bodova. Mislim da to govori dovoljno o njegovom radu. Marljiv je, pošten i stručan, što mu se vraća na terenu. Od ekipe je napravio pravu obitelj, gdje su svi klapa, dišu kao jedan, što se kaže – ginu jedan za drugog ginu. Trener Dudić, nam je bio veliki potez!
-Stiže Čelik, koji se prema najavama ne predaje, mada je kiksao u prošlom kolu?
-Ja ne želim razmišljati o njima, neko oni misle o nama. Znam da nam je to utakmica sezone, utakmica u kojoj možemo i matematički, osigurati opstanak u Premijer ligi, što mi želimo. Ne želimo strahovati do zadnjeg kola i voditi borbu za goli opstanak. U nedjelju igramo protiv Čelika, koji još uvijek pravi matematiku da može ostati u ligu, međutim mi naglašavam – u Gabeli želimo staviti stvari pod svoju kontrolu, osigurati opstanak“, odlučan je direktor Jurkoviće pa dodaje:
„Pozivam sve navijača GOŠK-a, kao i ljubitelje nogometa u čapljinskoj općini i Hercegovini, da u nedjelju dođi na stadion Perica Pavlović, u Gabeli i da budu naš dvanaesti igrač, da prisustvuju nogometnom spektaklu, gdje ćemo mi dati sve od sebe da ostvarimo cilj u ovoj sezoni. To ne znači da ćemo zadnja tri kola igrati opušteno, naprotiv. Mi ove godine želimo napraviti rezultat, osvojiti maksimalan broj bodova, pisati povijest. Slobodno mogu reći da GOŠK iz Gabele piše nogometnu povijest u čapljinskoj općini pa i šire, želimo tim putem nastaviti. Upravo zbog toga želimo u nedjelju, završiti posao, a onda i sljedeće sezone kada slavimo sto godina kluba ponovo igrati Premijer nogometnu ligu.
D. Musa

           U Gabelu stižu i „robijaši“

Da GOŠK-u u nedjelju neće biti lako potvrđuju i vijesti iz Zenice. Naime, kako se navodi na službenoj stranici NK Čelika, gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, odlučila se na nesvakidašnji potez, osigurala je sredstva za dva autobusa koji će najvatrenije navijače zeničana „robijaše“ voziti u Gabelu, na za opstanak Čelika bitno gostovanje. Valja reći da su Zeničani prošle sezone na sličan način, uspjeli svoje ljubimce ostaviti u elitnom rangu. Joće li to uspjeti ove godine, umnogome će zavisiti od „lavova“.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...