banerRC212

Utorak, 29 Studeni 2022

Uskoro neradna nedjelja na području grada Čapljine

Na posljednjoj 10. sjednici Gradskog vijeća grada Čapljine usvojena je odluka kojom se uređuje raspored radnog vremena svih pravnih i fizičkih osoba na području grada Čapljine. Odluka o neradnoj nedjelji, blagdanima i državnim praznicima stupa na snagu 8 dana od izlaska u Narodnim novinama grada Čapljine, što znači kako je i ova nedjelja radna.

Ovom odlukom, radno vrijeme trgovina prehrambenim proizvodima na veliko i malo može biti određeno svakim danom od 06-22h, osim nedjeljom i državnim praznicima. Trgovine koje su registrirane kao dragstor mogu biti otvorene neprekidno od 00-24h svakim danom. Kad su u pitanju trgovine na veliko i malo neprehrambenim proizvodima, može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 07-21h, osim nedjelje i državnih praznika.

Radno vrijeme ljekarni se može odrediti svakim radnim danom od 07-21h, osim dežurnih ljekarni koje se određuju Odlukom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, gdje je radno vrijeme određeno od 00-24h.

Radno vrijeme trafika može se odrediti svakim radnim danom od 06-23, osim nedjelje i državnih praznika, dok radno vrijeme benzinskih crpki se može odrediti od 00-24 svakim radnim danom, a tržnice na veliko i malo mogu odrediti radno vrijeme od 04-22h također svakim radnim danom.

Dakle, rad pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nedjeljom, blagdanima i neradnim danima nije dozvoljen na području Grada Čapljine. Blagdani i neradni dani su utvrđeni zakonima koji uređuju blagdane i neradne dane u Federaciji BiH i HNŽ-u te one koje proglasi Gradsko vijeće grada Čapljine. Izuzetno se omogućuje rad nedjeljom, blagdanima i neradnim danima: trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 07-12, cvjećarnicama također od 07-12, trgovinama suvenirima od 08-24h, te tradicionalni, stari obrti i zanati od 08-24h.

Kad je u pitanju radno vrijeme ugostiteljskih objekata, mogu poslovati svaki dan i to hoteli, pansioni i prenoćišta od 00-24h, disko klubovi, noćni klubovi i noćni barovi u zatvorenim prostorijama od 21-03h. Svadbeni saloni u zatvorenim salama od 12-04h, a ostali ugostiteljski objekti do 24h, kao i objekti sa živom glazbom koji posluju van kolektivno stambenih objekata, a objekti sa živom glazbom unutar kolektivno stambenih objekata do 23h uz jednokratno odobrenje. Za vrijeme turističke sezone u ljetnom razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, određuje se radno vrijeme i to najduže do 00h radnim danom, te 01h vikendom uz glazbu izvan kolektivno stambenih objekata. Radno vrijeme za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru, u ljetnom razdoblju, najduže je do 00h radnim danom, te 01h vikendom uz glazbu u objektima koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Ugostiteljski objekti unutar grupe restorani poput objekata brze prehrane, izuzetno se, uz odobrenje nadležnog odjela grada Čapljine dozvoljava priprema, prodaja i dostava hrane i pića u razdoblju od 24-03h.

Što se tiče radnog vremena putničkih agencija one mogu poslovati svakim danom od 08-20h, a priređivači igara na sreću radno vrijeme mogu odrediti svakim danom od 07-23h osim nedjeljom i državnim praznicima.

Objekti u kojima se obavljaju obrti i obrtu srodne djelatnosti mogu poslovati svakim danom od 07-24h izuzev nedjelje.

Za pravne i fizičke osobe su predviđene novčane kazne ukoliko se ne budu poštovale odredbe ove odluke. 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!