banerRC212

Četvrtak, 26 Ožujak 2020

Preporuke stožera Civilne zaštite HNŽ-a

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije donio je nove preporuke:

Preporuča  se vlasnicima prijevozničkih tvrtki kao i privatnim prijevoznicima da svoj rad, koji je u ovom stanju zbog opskrbe potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji, omoguće da odmah ne idu u krug obitelji, nego da borave u samoizoliranju.

Preporuča se dnevna  migriranja međugradska i međumjesna smanjiti na najmanju moguću razinu.

Preporuča se svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim tvrtkama, da gdje je god to moguće, rad organiziraju s minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti 1 osoba u uredu).

Preporuča se obiteljima u kojima je jedan ili više članova pozitivan na COVID – 19,  da nakon isteka prvih 14 dana samoizoliranja, u samoizoliranju ostanu još 14 dana.

Preporuča  se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za  kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama kojima su nužne za njihov rad i funkcioniranje. 

Županijski stožer civilne zaštite, s ciljem sprečavanja širenja COVIDA – 19, razmatrao je mogućnost uvođenja karantene u jedinicama lokalne samouprave, ali i na području cijele HNŽ.

 

U Čapljini uspostavljen Mobilni tim za ovjeru punomoći osobama kojima je izrečena zabrana kretanja

U ovo vrijeme pandemije korona virusa Krizni stožer Civilne zaštite grada Čapljine poduzima mnoge mjere i radnje za olakšavanjem svakodnevnog života žitelja, a sve u cilju zaštite i sprječavanja širenja virusa.

Krizni stožer grada Čapljine uspostavio je Mobilni tim za ovjeru punomoći, ovlasti i svih drugih dokumenata za osobe starije od 65 godina kojima je onemogućeno kretanje.

Obavještavaju se svi građani Čapljine, a posebno oni kojima je zabranjeno kretanje, da ovjere različitih dokumenata i punomoći koje su im potrebne, kako bi njihovi bližnji u njihovo ime mogli odrađivati bankovne usluge, podizati mirovina i sl. mogu izvršiti putem Mobilnog tima.

Naime Mobilni tim će po pozivu građana ići na kućnu adresu građanima kojima je potrebna ova vrsta pomoći, odnosno kojima je potrebna ovjera dokumenata.

Mobilni tim je dostupan svakim radnim danom na broj telefona 036 805-683 od 08:00 do 12:30 sati.

Mobilni tim će na adresu potrebitih osoba po njihovom pozivu ići svaki radni dan od 11:00 do 12:00 sati.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!