banerRC212

Utorak, 18 Veljača 2020

Pod motom "prijateljstvo kroz šport" u organizaciji Oružanih snaga u Hutovu blatu održana utrka na 8 km

Oružane snage Bosne i Hercegovine obilježile su dan CISM-a, Međunarodnog vojnog vijeća za šport, organicijom krosa na 8.000 metara, koji se održao u Parku prirode Hutovo blato.
Uvjerljivo najbrži bio je Zaim Šuman koji je na cilj stigao za 28 minuta i 2 sekunde. Na drugom mjestu je Eldin Bubalo s vremenom 33:40 a treći je Rade Šimić s vremenom 34:10.
Prvi u konkurenciji civila bio je Roberto Jovanović, čapljinski srednjoškolac koji je 8 kilometra istrčao za 35 minuta.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Maja Čolović s vremenom 40:03 druga je bila Mirela Alispahić a treća Maja Jelčić, učenica Srednje škole Čapljian.

Neretvanska liga kadeta u šahu: Metković I bolji od Čapljine

   Kadeti Šahovskog kluba Čapljina u sedmom kolu kadetske Neretva lige, poraženi su u Metkoviću. Metković I – Čapljina 4,5:3,5 za domaće. Zanimljivo je istaknuti da su poslije prvih partija Čapljinci imali prednost od 2,5:1,5.

   Čapljina je nastupila u svom standardnom sastavu – Luka Džalto, Mihael BVukelja, Mihovič Bilobrk i Ruža Rajič, dok su za domaće igrali – Mihael Borna Bjeliš, Dominik Blaž Bakalar, Ante Crnjac i Mihael Kaleb, kojeg je u drugoj partiji zamijenio Jakov Crnjac.

   Liga se nastavlja za 15 dana.

  • Objavljeno u Sport

Za stare maslinike poticaje dobilo 38 maslinara, među njima 13 Čapljinaca

   Županijske poticaje za stare nasade maslina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji dobilo je 38 korisnika. Najviše korisnika 13 je iz Čapljine, devet poticaja dobili su korisnici iz Čitluka, a po osam klijenti iz Neuma i Stoca. S čapljinskog područja najviše je korisnika iz Svitave - tri, zatim slijede Domanovići, Čapljina i Trebižat sa po dva korisnika dok je po jedan korisnik poticaja iz naselja – Šurmanci, Gabela, Gabela Polje i Grabovine.

   Sukladno Programu i Naputku obračuna novčane potpore za Proizvodnju maslina – stari nasad, vezano za raspoloživa sredstva u iznosu od 110 KM po dulumu, odnosno 0,1 hektaru. Klijenti odnosno korisnici su mogli ostvariti novčanu potporu do maksimalnog iznosa od 3.500 KM. Sukladno Programu i Naputku za ostvarivanje za klijente čiji zbirni iznos zahtjeva za Županijske novčane potpore premašuje 3.500 KM, obračun je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM. Klijent, odnosno poljoprivredno gospodarstvo, prije podnošenja zahtjeva za novčanu potporu u 2019-oj godini bio je dužan u Registru poljoprivrednih gospodarstava imati potpune i točne podatke.

   Inače, potporu sukladno Naputku i Programu može ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, obavljaju poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

D. Musa

HKUD „Luke” Čapljina održalo tradicionalni godišnji koncert

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Luke” Čapljina, u Kinu Mogorjelo održalo je tradicionalni godišnji koncert.

Kroz sat i pol programa domaćini i gosti su pokazali raskoš nošnji, vrjednost tradicije i ljepotu pjesme.

Na ovom koncertu je Društvo Luke imalo i zanimljive goste a više o svemu nam je rekao predsjednik hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Luke Čapljina, Đure Mustapić.

 

 

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!