Logo
Ispiši ovu stranicu

Sretan Uskrs želi vam Radiopostaja Čapljina!

Istaknuto Sretan Uskrs želi vam Radiopostaja Čapljina!

Uskrs je najveći i najvažniji kršćanski blagdan. Na Uskrs slavimo središnji događaj kršćanstva-Kristovo uskrsnuće. Zato biti kršćanin znači ponajprije vjerovati da je Bog Isusa, onog istog kojeg su ljudi raspeli, uskrisio i učinio Gospodarem svega stvorenoga. Kristovo uskrsnuće je bilo pripravljeno kroz cijeli Stari zavjet, a kad je jednom ostvareno, sva kršćanska pokoljenja riječju i životom svjedoče za tu temeljnu istinu povijesti - Krist je uskrsnuo, s njime i mi uskrsavamo. Prvo svjedočanstvo za uskrsloga Krista dali su njegovi učenici. Prema Djelima apostolskim, kršćanska se zajednica zasniva, razvija i širi na toj činjenici i na vjernosti uskrslome Kristu. Činjenica Kristova uskrsnuća prenosi se tako svim budućim kršćanskim naraštajima, sve do danas.

Pisanice kao simbol Uskrsa

Kršćani diljem svijeta njeguju vlastite uskrsne običaje, ali običaj bojenja i poklanjanja jaja poznat je diljem Europe još od starih Germana i Slavena. Pisanice su simbol Uskrsa jer označavaju prijelaz u novi obnovljeni život čovjeka i ljudske zajednice.

Djelatnici Radiopostaje Čapljina svim kršanima koji blagdane slave po gregorijanskom kalendaru želi Sretan Uskrs!

IMG-10e3ed5bed1f2eab592dcff22a92470c-V.jpg IMG-44f03f86f2e0a537a87f91af3c3e7c98-V.jpg IMG-e61acffb11bab45ac966e9d743ca30eb-V.jpg

naslovna.jpg

Poslijednja izmjena danaSubota, 16 Travanj 2022 06:57
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!