banerRC212

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi D. Musa

Povratak rijeci omiljena je tema dijela Čapljinaca u svakidašnjem ćaskanju. Naime, početkom ovoga stoljeća stjecajem okolnosti, nastupio je svojevrsni otklon od rijeke, a žila kucavica postao je zapadni dio grada. Romantični i nostalgični, uporno su ponavljali kako se treba - vratiti rijeci.

Prvi zbog vezanosti za rijeku kakvih je malo u Europi, a drugi zbog uspomena. Jedni i drugi uređenjem obale koje je u tijeku, konačno bi mogli doći na svoje.
Podsjećamo, radovi su započeli izgradnjom obalo utvrde, a onda se krenulo s uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. U taj dio projekta kako je najavio dr. Smiljan Vidić, čapljinski načelnik općina će uložiti 113.700 KM.
Realizacija cjelokupnog projekta započela je početkom srpnja. Nikola Cvitanović, voditelj radilišta tvrtke "Perutina", koja je na javnom natječaju dobila posao, kao rok za završetak naveo je tri mjeseca. S obzirom na to za očekivati je da se posao uređenja, okonča do početka desetog mjeseca. Trenutačno je u tijeku postavljanje pločnika. Posao u kooperaciji s tvrtkom "Perutina" obavlja mostarska tvrtka HP "Investing". Izedin Zukanović, voditelj radilišta ističe da će taj dio posla biti okončan polovicom rujna. Valja reći da će se u sklopu projekta raditi i dvije rampe za pristup šetnici, klupe i slični sadržaji. Šetnica između dva mosta u gradu, biti će dugačka oko 650 metara. Čapljinski načelnik je najavio da se nakon saniranja deponije u Adi, planira produžetak šetnice do rimske ville rustice Mogorjelo.
Inače, Čapljinci i njihovi gosti i do sada su mogli šetati po lijepo uređenom nasipu uz rijeku, ali sada će doživljaj biti potpuniji, jer se šetnica spušta prema koritu rijeke. Naravno, ovaj projekt građani Čapljine prate sa zanimanjem i odobravanjem.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 10 Rujan 2017 08:03
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!