banerRC212

FUP u Čapljini i Širokom Brijegu zaplijenio tri kilograma amfetamina i heroina

  • Napisao/la FENA
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto FUP u Čapljini i Širokom Brijegu zaplijenio tri kilograma amfetamina i heroina Fena

U operativno-taktičkoj akciji "Bum" koju su službenici Federalne uprave policije (FUP) odradili na području Čapljine i Širokog Brijega pronađeno je oko tri kilograma tvari koja svojim izgledom asocira na opojne droge amfetamin i heroin.

FUP je u suradnji s Policijskom upravom Čapljina u utorak, 10. studenoga, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, na području Čapljine uhitio dvije osobe J. P. (1974.) i V. P. (1991.) iz Ljubuškog, koje se sumnjiči da su počinile kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici FUP-a obavili su pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste spomenute osobe te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram tvari koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu amfetamin, te određena količina tvari koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i SIM kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U nastavku akcije sljedećeg dana FUP je u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, uhitio osobu inicijala I. K. (1985.) osumnjičenu da je počinila kaznena djela "nedozvoljena proizvodnja i distribucija opojnih droga" u Širokom Brijegu, kao i kazneno djelo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

I. K. je višestruki povratnik u počinjenju kaznenih djela u zemljama Europske unije, odakle je deportiran u Republiku Hrvatsku, naveli su iz FUP-a.

Postupajući po nalogu Općinskog suda u Širokom Brijegu, policijski službenici FUP-a pretražili su pokretne i nepokretne objekte koji se koriste na području općine Široki Brijeg i pronašli oko dva kilograma tvari koja sliči na opojnu drogu heroin, ručnu bombu te vatreno oružje s osam metaka, dva mobitela sa SIM karticama, koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba uhićena u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Sva osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protuzakonite imovinske koristi za sebe i druge, neovlašteno nabavljale i stavljale u promet opojne droge.

Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenih djela.

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Studeni 2021 13:09
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!