banerRC212

Manifestacija „Spomen na hrvatske vitezove” u Vojarni Božana Šimovića

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Manifestacija „Spomen na hrvatske vitezove” u Vojarni Božana Šimovića

   Polaganjem cvijeća kraj spomen biste Božanu Šimoviću u vojarni koja nosi njegovo ime, započela je manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove”.

Obilježavanje 28-me obljetnice pogibije Boža Šimovića počelo je zvucima mirozova, nakon čega je slijedilo polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

   Cvijeće su položi članovi obitelji Božana Šimovića, zatim izaslanstvo Grada Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Postrojbe za posebne namjene „Ludvig Pavlović”, čiji je jedan od zapovjednika bio upravo Božan Šimović, te izaslanstvo Oružanih snaga BiH. Kraću molitvu kod spomen biste predvodio je don Ivan Turudić, vojni kapelan.

   Program obilježavanja nastavljen je u kapelici sv. Mihovila u krugu Vojarne. Misno slavlje za sve poginule predvodio je također don Ivan Turudić, vojni kapelan. U nadahnutoj propovijedi kapelan Turudić se uz značenje žrtve stradalnika osvrnuo i na aktualnu pandemiju korona virusa, poručivši da je „čovjeku život darovan, od Boga te ga valja čuvati i cijeniti”.

   Valja reći da su tijekom programa u Vojarni strogo poštovane epidemiološke mjere, čak je jedan broj nazočnih na prijedlog don Ivana Turudića, misu zadušnicu pratio ispred kapelice.

   Manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove” nastavlja se u nedjelju u Zvirovićima. Program će početi u 10,30 sati, polaganjem cvijeća kraj spomen obilježja u središtu naselja, a nastaviti se polaganjem cvijeća na grob brigadira Božana Šimovića. Sveta misa za brigadira Božana Šimovića i sve poginule branitelje, služit će se u crkvi sv. Ane s početkom u 11 sati. Nakon svete mise na platou kod crkve, bit će prigodno druženje.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Studeni 2020 17:22
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!