banerRC212

Priopćenje za javnost Kriznog Stožera grada Čapljine

Istaknuto Priopćenje za javnost Kriznog Stožera grada Čapljine

Na današnjoj sjednici Stožera CZ Čapljina analizirano je stanje u svezi infekcije korona virusom na području grada Čapljine. Trenutno u Čapljini je inficirano dvadest osoba korona virusom a koje su povezane s dva žarišta. Sve službe Doma zdravlja Čapljina funkcioniraju iako je pet djelatnika u samoizolaciji a svi su vezani za prvo žarište. Opremljenost Doma zdravlja je dobra u svim segmentima, sprovode se stručni protokoli sa svim pacijentima a koji su propisani u stanjima zaštite od infekcije. Zadovoljstvo s opremljenošću i mjerama prevencije iznio je gospodin Erdin Alajbegović iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a koji je jučer bio u obilasku DZ Čapljina.
Sve službe JKP Čapljina kao i Veterinarska služba uredno funkcioniraju, snabdjevenost vodom, električnom energijom, odvoz smeća su uredni.Telefonske kao i internet veze također.
Policijska stanica Čapljina je do sada napravila 1986 obilazaka osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, stanje javnog reda i mira je dobro uz neznatna
kršenja mjere zabrane kretanja iza 20 h i samoizolacije. Dvoje djelatnika Crvenog križa je u samoizolaciji ali na njihova mjesta su došli volonteri tako da će Crveni križ nastaviti s radom i pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Dezinficiranje javnih prostora je kontinuiran posao, snabdjevenost s dezinficijensima je dobra.

Skrećemo pozornost žiteljima Čapljine da ne nasjedaju na neistine pojedinaca i manjih organiziranih skupina koje preko društvenih mreža širenjem neistina pokušavaju izazvati paniku. Svi trebamo biti zabrinuti u ovoj situaciji i pridržavati se svih propiasnih mjera prevencije ali mjesta panici nema. Upozoravamo da to nije dobro za zdravlje naših sugrađana a u izvanrednim situacijama je i Zakonom kažnjivo.


Još jednom se zahvaljujemo svima koji svojim radom doprinose da u ovim izvanrednim prilikama funkcioniramo dobro i efikasno. Borba protiv korona virusa će još potrajati ali uz osobnu žrtvu i samosvijest pobijedit ćemo ovu bolest.
Budimo odgovorni, ostanimo doma, stoji u priopćenju kojeg je potpisao gradonačelnik dr. Smiljan Vidić, zapovjednik Kriznog Stožera CZ grada Čapljine.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 14 Travanj 2020 14:15
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!