banerRC212

U Čapljini: Komunalci umivaju kružni tok

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U Čapljini: Komunalci umivaju kružni tok

   Zasukali su rukave ovih dana čapljinski komunalci zaduženi za uređenje i održavanje zelenih površina u želji da novi kružni tok kalendarsko proljeće dočeka u punom sjaju. Već desetak dana kopaju, siju, sade, uređuju tzv. otoke i zelene površine uz kružni tok, te prilazne ulice. Kako će okoliš novog rotora u glavnoj gradskoj ulici koja će ujedno i dio magistralne ceste M 6– Stolac – Čapljina – Ljubuški, biti u znaku zelenila i cvijeća, komunalci imaju pune ruke posla.

   „Završili smo oko 80 posto posla oko uređenja novog kružnog toka i prilaznih ulica. Sadili smo sadnice ružmarina i lavande, ukrasno grmlje tako da očekujemo da će kroz koji dan posao biti gotov, te da će za petnaestak dana komplet trava narasti. Posadili smo blizu 200 komada ruža koje cvjetaju cijelu godinu, pa kada sve to poraste i fontana se pusti u rad mislim da će ulaz u čapljinu preko velikog mosta biti lijep”, ističe Jure Šego jedan od komunalaca zaduženih za održavanje zelenih površina, a na kraju sugrađanima poručuje:

   „Zamolio bih sugrađane da ne bacaju sitni otpad i opuške, ne puštaju kućne ljubimce po zelenoj površini, da ne gaze travu, paze oni, ali nije naodmet napomenuti, jer ima pojedinaca koji baš i nisu savjesni”, kaže u zelenilo i cvijeće zaljubljeni čapljinski vrtlar Jure Šego.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 13 Ožujak 2020 16:19
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!