banerRC212

U Čapljini održan koncert u povodu pravoslavnog Božića

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U Čapljini održan koncert u povodu pravoslavnog Božića

   U sklopu programa proslave pravoslavnog Božića u Čapljini, u kinu Mogorjelo, održan je Božićni koncert u organizaciji Srpske pravoslavne opštine Čapljina i Eparhije zahumsko-hercegovačke. Okupljene je na početku programa čestitajući Božić, pozdravio Danilo Boro, bilećki paroh, koji je u svom obraćanju, uz ostalo, poručio da „jedino Gospod može dati istinski mir, ljubimo jedni druge, imajmo ljubavi među sobom“. Potom je slijedio nastup učenika, polaznika pravoslavnog vjeronauka, koji su izveli prikaz božićnih običaja i tradicionalne božićne pripjeve.

   Za koncertni dio pobrinula se Etno grupa „Iva“ iz Doboja zanimljivim repertoarom iz etno riznice Bosne, Južne Srbije i Makedonije, u vlastitoj obradi, te pjesama vjerskog sadržaja primjerice, Kyrie eleison. Koncert je zaključen nastupom Dječjeg zbora Čapljinske parohije i Etno grupe „Iva“.

   Kako je istaknuto, pokrovitelji koncerta bili su Grad Čapljina i gradonačelnik dr. Smiljan Vidić koji s Perom Kneževićem, dopredsjednikom Gradskog vijeća Čapljine, prisustvovao koncertu, te Eparhija zahumsko-hercegovačka. Valja reći da je Marko Gojačić po završetku koncerta, izrazio zadovoljstvo kako trećim po redu koncertom, tako i duhovnim dijelom proslave pravoslavnog Božića u Čapljini.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 13 Siječanj 2020 15:06
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!