Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Akademija Čapljina sjecište svih generacija

Akademija Čapljina sjecište svih generacija

by | 19. rujna 2018. 13:58 | Vijesti

Simbolički Danom otvorenih vrata čapljinski Centar za obrazovanje i kulturu, smješten u zgradi kako rođeni Čapljinci kažu – Stare pošte u središtu grada, počeo je novu sezonu. Kažemo simbolički jer su okupljeni ‘akademci’ isticali da aktivnosti nisu ni prekidane, pa se taj sadržaj pretvorio u najavu nove sezone.

Zanimljiva je lista aktivnosti koje se obavljaju u Akademiji, a na njoj su jezici – njemački, engleski, talijanski, španjolski, ali i hrvatski, zatim – matematika, fizika, informatika i kemija. Od ove sezone uvodi se i robotika. Za one koji žele poduku iz sviranja glazbenih instrumenta, na raspolaganju su škola za klavir, gitaru, mandolinu i harmoniku. Pri Akademiji djeluju likovna radionica, tečaj zborskog pjevanja, te škola za klasične i suvremene plesove. U protekle dvije godine organizirani su međunarodni seminari klasične glazbe – masterclass Ardea… Reklo bi se za svakog ponešto. Veći dio aktivnosti je na volonterskoj osnovi, a od okupljenih na Danu otvorenih vrata, doznali smo da nije u pitanju samo učenje, nego i druženje, što posebice vrijedi za školu plesa koju vodi Zoran Kavedžić.

Polaznici tečaja plesa među kojima je bila Marijana iz Metkovića, naglasili su kako su zajedništvo i druženje važni segmenti koji ih drže na okupu i kada tečaj plesa završi. Potvrđuje to i Luka Krešić, tvrdeći da je na tečaj pošao slučajno, a onda tu ostao duže vrijeme. Da interesa ima potvrđuje Zoran Kavedžić, voditelj ove sekcije. Dragani Bukovac voditeljici tečaja engleskog, aktivnost u Akademiji dobro je došla nakon diplomiranja, za stjecanje iskustva u radu. Bez obzira što je njemački trenutačno u trendu, ima interesa i za engleski jezik, a polaznici su različitih dobnih skupina….

Akademija Čapljina priprema i bogat program u povodu proslave blagdana Svetog Franje koji će početi koncertom harmonikaškog ansambla “Anatango” iz Zenice u subotu, 22. rujna, a završiti devetnaestim Čapljinafestom 21. studenog.  

Tonski prilog s obilježavanja Dana otvorenih vrata u Akademiji možete poslušati na valu Radiopostaje Čapljina 91,3 mHz u četvrtak u terminima od 13 i 20 sati.

{gallery}2018/dan_otvorenih_vrata_akademija{/gallery}

Tekst i foto: Dušan Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...