Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Počela nova školska godina, prvašići svečano dočekani prvog dana škole

Počela nova školska godina, prvašići svečano dočekani prvog dana škole

by | 4. rujna 2023. 14:44 | Aktualno, Vijesti

Početak školske godine uzbudljiv je za sve učenika, ali posebno je uzbudljiv za učenike prvih razreda i njihove roditelje. Ove godine u školsku 2023/2024. u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića upisano je 118 prvašića.

U školskom dvorištu povodom prvog dana škole održan je prigodan program, kao što su plesne točke i recitacije. Prvašićima se obratio i ravnatelj Mateo Jovanović, koji je u svom govoru poželio dobrodošlicu i uspješan početak novog poglavlja u odrastanju.

Nakon prigodnog programa uslijedila je prozivka učenika i učenica koji su potom sjeli u klupe svojih razreda zajedno sa učiteljicama. Prigodan program održan je i u Osnovnoj školi Lipanjske zore Višići.

Podsjetimo, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije produljila je Odluku o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u za školsku 2023./2024. godinu. Odobren je utrošak u iznosu od oko 350 tisuća maraka.  Vlada HNŽ-a je prošle godine osigurala sredstva od oko tri milijuna KM za nabavu besplatnih školskih udžbenika i priručnika za učenike svih devet razreda osnovne škole u HNŽ-u.

Radiopostaja Čapljina svim učenicima, roditeljima i prosvjetnim djelatnicima želi sretan početak nove školske godine, koja će se, nadamo se, pamtiti samo po uspjesima i novim prijateljstvima!

Kako je protekao prvi dan škole  OŠ Vladimira Pavlovića i  OŠ Lipanjske zore Višići, poslušajte u našem tonskom zapisu.

 

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...