Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

6. Sajam braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u

6. Sajam braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u

by | 12. lipnja 2023. 15:15 | Vijesti

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ i Referalni centar branitelj/borac „Zadrugar“ najavljuju VI. Sajam braniteljskog/boračkog poduzetništva u HNŽ-u koji će se održati u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine od 11 do 18 sati u Mostaru u šetališnoj zoni ulice Nikole Šubića Zrinskog.

U sklopu sajma preko 70. izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske, Srednjobosanske, Posavske županije, Županije Sarajevo te susjedne Republike Hrvatske predstavit će ponudu proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Na sajmu će se moći vidjeti, konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi: voće i voćne prerađevine, šumski plodove, vino, med i proizvodi od meda, kao i prirodna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda, razne povrtlarske kulture i njihove proizvode, ljekovito bilje, rukotvorine, unikatne drvene i metalne predmete te druge proizvode, a posjetitelje sajma očekuju brojna iznenađenja i vrijedne nagrade.

Održavanje sajamske manifestacije bit će popraćeno programima različitog sadržaja. Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potpora Ministarstva za pitanje branitelja, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja/samozapošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpore radu branitelja poljoprivrednika.

Promocija braniteljskih zadruga i drugi modeli socijalne uključenosti i afirmacije branitelja dobra su prigoda za upoznavanje gospodarskog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja te popularizaciju braniteljskih proizvoda.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...