Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

31. obljetnica utemeljenja VP HVO-a: Hrabrost i zajedništvo hrvatskom narodu potrebno i danas

31. obljetnica utemeljenja VP HVO-a: Hrabrost i zajedništvo hrvatskom narodu potrebno i danas

by | 31. srpnja 2023. 8:16 | Aktualno, Vijesti

U organizaciji Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a u nedjelju je na Blidinju svečano obilježena 31. obljetnica utemeljenja Vojne policije HVO-a HB.
Obljetnica je započela u prijepodnevnim satima okupljanjem i svečanim mimohodom veterana postrojbi Vojne policije Herceg-Bosne, gdje su sudjelovali i predstavnici Zajednice Udruga veterana Vojne policije HV-a Republike Hrvatske, nakon čega je služena i sveta misa.
Izaslanstva veterana Vojne policije položila su vijence i zapalila svijeće za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje na spomeniku Divi Grabovčevoj, hrvatskoj mučenici i simbolu borbe opstojnosti hrvatskoga čovjeka.
Umirovljeni pukovnik Žarko Vrljić, predsjednik Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a, kazao je kako su se okupili danas da bi podsjetili na hrabrost i zajedništvo koje ih je učinilo nepobjedivima u mnogim bitkama kroz koje je prošla ova postrojba.
– Nema ratne operacije hrvatskih snaga u Herceg-Bosni, a da pripadnici ovih postrojbi nisu dale nemjerljiv doprinos u ratnim pobjedama, braneći svoj dom, svoju obitelj i svoj hrvatski narod. Više od 800 pripadnika, ranjavanjem i zatočeništvom, preuzelo je žrtvu, križ i patnju, a 196 poginulih pripadnika u temeljima je naše slobode – rekao je on.
Iako je naglasio da se politikom neće i ne žele baviti, Vrljić je tražio od političkih predstavnika poštovanje za velike žrtve poginulih i ranjenih branitelja te da međusobnim sukobima ne razaraju hrvatski narod u politički neuređenoj BiH.
General HVO-a Ivica Primorac rekao je prilikom obraćanja da su ustroj, zajedništvo, domoljublje i elan krasili postrojbe Vojne policije.
-Kao takvi, dali ste nemjerljiv doprinos slobodi kroz borbene i policijske zadaće. Broj poginulih i onih koji i danas nose osobne križeve pokazatelj je žrtve pripadnika Vojne policije. Čuvajmo zajedništvo, zbijmo redove kao nekada, jer su i ovo izazovna vremena – poručio je general Primorac.
Predsjednik Općinskog vijeća Posušje Ivan Lončar na kraju je pozdravio, kao svojevrstan domaćin, sve nazočne i čestitao obljetnicu postrojbama Vojne policije, naglasivši da Općina Posušje podupire i da će nastaviti podupirati sve braniteljske udruge koje čuvaju i brane vrednote Domovinskog rata.

FENA Priopćenje, Foto/ Zajednica udruga veterana Vojne policije HVO-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...