Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

27. prosinca blagdan je svetog Ivana, apostola i evanđelista

27. prosinca blagdan je svetog Ivana, apostola i evanđelista

by | 27. prosinca 2023. 15:46 | Aktualno, Vijesti

Danas, 27. prosinca, Crkva slavi blagdan Svetog Ivana, apostola i evanđelistu, “učenika kojeg je Isus ljubio”. Sv. Sv. Ivan apostol bio je učenik Ivana Krstitelja i prvi je s apostolom Andrijom pošao za Kristom. U Isusovu javnom životu ima uz Petra i Jakova Starijeg, svoga brata, reklo bi se, neko povlašteno mjesto. Najveću je hrabrost pokazao kada je jedini od apostola stajao pod Isusovim križem. Nakon Kristova uskrsnuća i uzašašća na nebo pokazuje se Ivan u više navrata u povlaštenoj situaciji uz Petra.

Ivan je zaštitnik pjesnika, slikara, kompozitora, izdavača …

Na dan sv. Ivana 27. prosinca, blagoslivlja se vino u crkvi. Dio vina se spremi, a dio popije sa željom za dobro zdravlje.

Svim Ivanima, Ivanama, Ivkama, Ivankama, Ivicama, Ivama i svima drugima koji nose inačice imena ovog sveca želimo sretan imendan!

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...