Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

24. Međunarodni ljetni karneval Čapljina

24. Međunarodni ljetni karneval Čapljina

15. kolovoza 2023. 15:20 | Emisije

Ovogodišnji 24. Međunarodni ljetni karneval započeo je najprije u petak 11. kolovoza dječjim karnevalom, na kojem se održao izbor malog princa i male princeze. Lentu su osvojili Tomislav Menalo i Sara Proleta. Dječji karneval mališanima je donio pregršt zabave, kao što je vožnja vlakićem kroz grad, oslikavanje lica, mađioničarska predstava, tobogan napuhanac, zatim animatori i sl.

Karnevalsko slavlje nastavljeno je u subotu 12. kolovoza, kada je održan prijem karnevalskih skupina u hotelu Park u Karaotoku. Potom su, čapljinskim ulicama prodefilirale šarolike karnevalske kreacije do Trga kralja Tomislava, gdje se i održala karnevalska fešta. Na čelu karnevalske povorke bili su predstavnici FECC-a, ovogodišnja kraljica karnevala Anđela Ivanković, te mali princ i princeza.

Nakon predstavljanja karnevalista na pozornici, uslijedila je ceremonija proglašenja kraljice karnevala i njezinih pratilja. Lenta kraljice pripala je Anđeli Ivanković, a lentu, cvijeće i krunu uručio joj je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Prva pratilja kraljice karnevala je Gracija Remenar iz Ivanić Grada, a lentu i cvijeće joj je uručio Branko Brumen iz Slovenije, glavni tajnik FECC-a.

Druga pratilja je Marina Ivanović iz Župe Dubrovačke, a lentu i cvijeće joj je uručio predsjednik TO ČapljinKa Ivan Raguž.

Nakon službenog proglašenja kraljice i njezinih pratitelja te vatrometa, čapljinska publika u karnevalskoj noći uživala je uz hitove poznatog hrvatskog pjevača Mladena Grdovića.

Ova manifestacija postala je prepoznatljiv turistički karneval, koji je već dugo ucrtan u turističku kartu važnih karnevalskih zbivanja Europe.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...