Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

21. ožujka obilježava se Međunarodni dan osoba s Down sindromom

21. ožujka obilježava se Međunarodni dan osoba s Down sindromom

by | 21. ožujka 2022. 14:55 | Vijesti

21. ožujka obilježava se Međunarodni dan osoba s Down sindromom.Ovaj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

U Humanitarnoj udruzi “Cvijet” u Čapljini održano je više kreativnih radionica u susret obilježavanju ovog Dana. Kako navode iz Udruge na sami Dan osoba s Down sindromom nema posebnog obilježavanja, prije svega zbog obveza članova ove udruge u školi. Osim toga svakog dana žive i rade s djecom s Down sindromom, tako da je to njihova svakodnevnica, te kroz razne kampanje i preko koalicije “Zajedno smo jači” koja djeluje u HNŽ-u, skreću pažnju javnosti na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom općenito, od obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja itd.

Dane otvorenih vrata ne organiziraju, jer kako navode, njihova vrata, kao i srca otvorena su uvijek za sve, te svi koji žele mogu ih posjetiti u prostorijama Udruge koje se nalaze u zgradi bivšeg Doma sindikata, svakog radnog dana od 8 do 11 sati.

Foto:HU “Cvijet”

{gallery}2022/3/cvijetrad{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...