Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

20. međunarodni ljetni karneval u Čapljini: Kiša kreirala program Dječjeg karnevala

20. međunarodni ljetni karneval u Čapljini: Kiša kreirala program Dječjeg karnevala

by | 18. kolovoza 2018. 16:28 | Vijesti

Prvi dan jubilarnog 20-og međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini bez obzira koliko se organizatori trudili, protekao je u znaku kiše. Doslovce ljetni pljusak je sa središnjeg gradskog trga, Kralja Tomislava, natjerao koju stotinu mališana, kreatore programa, goste i organizatore u Sportsku dvoranu.

Bio je to pravi stampedo pred ljetnim pljuskom, pa su na trgu ostali prazni stolovi i stolice, prikladna postavljena dekoracija, prodavači kokica, balona i sladoleda… Prodavači su ostali bez kupaca, a oni koji su malo zakasnili, umjesto trga išli su u dvoranu, jer nije bilo vremena ni da se blagovremeno obavijeste građani o promjeni mjesta odražavanja.
„Kad pripremao karneval uvijek u obzir uzimamo i mogućnost kiše, međutim kako proteklih dana nije bilo padalina, mislili smo da će Dječji karneval proći bez smetnji. Počelo je padati iznenada tako da smo morali brzo reagirati. Što je zanimljivo, u Čapljini, a u okolnim naseljima bilo je malo ili nimalo kiše“, konstatira Katja Stojić, tajnica Turističke organizacije „Čapljinka“, organizatora karnevala, te dodaje:
„Na kraju moramo biti zadovolji kako je sve ispalo. U potpuno drugačijim uvjetima, u dvorani, uspjeli smo realizirati većinu zacrtanog programa“.
Sadržaj programa Dječjeg karnevala bile su kreativne radionice, različite društvene igre, natjecanje, druženje s maskotama. .. Po prvi puta ove je godine birala se i princeza Dječjeg karnevala, a u žestokoj konkurenciji titulu je ponijela Lorena Cvitanović, koja će uz Kraljicu karnevala predvoditi glavnu karnevalsku povorku. Valja reći da su okupljene curice vrlo ozbiljno shvatile izbor tako da je Ocjenjivački sud za izbor princeze, imao težak posao.
Dječji karneval pored ostalih pratili su Šveđanin Lars Algella, predsjednik Europske asocijacije karnevalskih gradova Europe (FECC-a), zatim Guy van der Ecken, član Internacionalnog borda FECC-a i njegova supruga Marie – Luise Buggenhout iz Belgije i drugi.
Da se opet vratimo kiši, u razdoblju od 21 godine koliko se održava međunarodni ljetni karneval u Čapljini, jedne godine nije održan, pa je ovogodišnji jubilarni 20-ti, bez obzira na termine početkom ili u drugoj polovici kolovoza, bio jednodnevni ili dvodnevni, kiša nikada nije padala. Samo je jedne godine četvrtog po redu karnevala, nebo prijetilo, dok je za ostalih karnevala bilo kristalo čisto, južno-hercegovačko. Imajući to na umu, raspoloženi karnevalisti šalili su se stihovima iz folk uspješnice – Pada kiša pa se stiša, vjetar piri pa se smiri…“, aludirajući da će glavna karnevalska svečanost biti top spektakl.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2018/180818_djeciji_karneval{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...