Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zbog nepostojanja Zakona o šumama FBiH pretrpila štetu veću od milijardu KM

Zbog nepostojanja Zakona o šumama FBiH pretrpila štetu veću od milijardu KM

by | 20. ožujka 2024. 16:04 | Aktualno, Vijesti

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić izjavio je kako je Federacija BiH zbog nepostojanja Zakona o šumama pretrpila štetu veću od milijardu KM.

Povodom obilježavanja 21. ožujka, Svjetskog dana šuma, Hrnjić je istaknuo kako je na taj dan posebno važno skrenuti pažnju javnosti koliko je bitno da Federacija BiH dobije Zakon o šumama koji ne postoji već duže od 14 godina.

Naveo je kako je novac koji je izgubljen u tom razdoblju trebalo uložiti u poduzeća zadužena da upravljaju šumama, jer ona ne raspolažu svojim sredstvima za investicije u suvremenu opremu.

– Danas jednostavno ne možemo pratiti suvremene svjetske trendove kad je ova oblast u pitanju – kazao je ministar Hrnjić, te dodao da se postavlja pitanje što se ostavlja budućim generacijama.

Hrnjić je uputio apel svim relevantnim faktorima u Federaciji BiH da ulože napore kako bi u toku ove godine usvojili Zakon o šumama, posebno zbog generacija koje dolaze.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana šuma organizirana je akcija pošumljavanja na lokalitetu Lipe u Bihaću, te posjeta Nacionalnom parku Una.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pripremilo je i 20. veljače tekuće godine stavilo na javnu raspravu Zakon o šumama u Federaciji BiH, te pozvalo sve zainteresirane strane da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na tekst Zakona o šumama u FBiH dostave do 20. ožujka.

 

tekst/foto: FENA

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...