Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a posjetio Čapljinu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a posjetio Čapljinu

by | 21. veljače 2024. 15:28 | Aktualno, Vijesti

U sklopu pripremnih aktivnosti za utvrđivanje Programa rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije,  ministar Mario Jurica, zajedno sa suradnicima, posjetio je Grad Čapljinu, gdje je s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem razgovarao o zajedničkim aktivnostima na tragu unaprjeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede.

Gradonačelnik Vidić je istaknuo kako je Čapljina prije svega poljoprivredni kraj i kako se veliki dio stanovništva bavi upravo poljoprivredom te nam je iznimno važna, a i značajna  potpora koju nam daje županijsko ministarstvo poljoprivrede.

Gradonačelnik Vidić je spomenuo i izuzetan rad OPG-ovaca, jer je u Čapljini registrirano oko 1800 OPG-ovaca što pokazuje koliko je ova grana gospodarstva u Čapljini razvijena.

Ministar Jurica je u svome obraćanju kazao kako će potpora poljoprivrednim proizvođačima  ne smo u Čapljini nego i u cijeloj županiji biti značajna a ovaj posjet je otkrivanje stvarnog stanja i potreba jedinica lokalne samouprave.

Želimo, prije usvajanja Programa vodnih naknada i Programa o namjenskim sredstvima rekultiviranja zemljišta, upoznati jedinice lokalne samouprave s projektima koje ćemo provoditi, načinom našega rada u budućnosti i rješavanjem tekućih problema. U Programu rekultiviranja zemljišta bit će aktualne mjere promjena namjene zemljišta, navodnjavanje i gnojidba. Time želimo pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovu radu, krajnjem proizvodu, kao i plasmanu proizvoda putem e-tržnice. I u Programu vodnih naknada također je planirana provedba projekata.

Bitno je da se Programu zajednički pristupi, jedni druge podržavamo i sve zakonski uokvirimo – zaključeno je na sastanku.

tekst/foto: Grad Čapljina

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...