Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vlada HNŽ-a usvojila prijedlog proračuna u iznosu od 366,2 milijuna KM

Vlada HNŽ-a usvojila prijedlog proračuna u iznosu od 366,2 milijuna KM

by | 14. veljače 2024. 13:15 | Aktualno, Vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na 12. redovitoj sjednici, usvojila Prijedlog Proračuna HNŽ-a za 2024. godinu u iznosu od 366.231.175,00 KM i Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ-a za 2024. godinu koji su upućeni u daljnj skupštinsku proceduru.

Vlada je, također, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, donijela Zaključak o povlačenju iz skupštinskoga postupka Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a za 2024. i Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju toga plana koji su utvrđeni na sjednici održanoj 15. prosinca prošle godine. Razlogom povlačenja dodatne su aktivnosti Stručne službe ZZO-a sa zdravstvenim ustanovama primarne zdravstvene zaštite u svezi s potrebama tih ustanova i mogućnostima Zavoda. Nakon održanih sastanaka te raščlambe financijskih mogućnosti Zavoda, smjernica za izračun sredstava za financiranje usluga zdravstvene zaštite za 2024. i potreba zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite, izrađen je novi Prijedlog financijskoga plana Zavoda za 2024. u iznosu od 198.458.000 KM.

Financijskim planom ZZO-a za 2024. godinu, koji je Vlada danas usvojila i, zajedno s Prijedlogom odluke o izvršenju toga plana, uputila u skupštinski postupak, za 2,65 milijuna KM dodatno su povećana izdvajanja za primarnu zdravstvenu zaštitu u HNŽ-u, u odnosu na povučeni Plan iz prosinca 2023. godine. U odnosu, pak, na Financijski plan za prošlu godinu, osim povećanja sredstava za proširenje prava osiguranika, ukupno povećanje izdvajanja za primarnu zdravstvenu zaštitu u 2024. iznosi 9.650.000,00 KM, a za tri bolnice u HNŽ-u 17.000.000,00 KM.

Tekst/Foto: Vlada HNŽ-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...