banerRC212

Srijeda, 03 Lipanj 2020

Josip Ilija Kalfić trener u Školi nogometa „Limači“ Čapljina: Djecu nije trebalo ni zvati, došli su sami

   Čim su to mjere zaštite od pandemije korona virusa dopustile s radom je započela Škola nogometa „Limači“ Čapljina. Govoreći o početku rada poslije dvo o pol mjesečne stanke trener Josip Ilija Kalfić, kaže:

   „Djeca su oduševljena da smo se vratili treninzima. Ne znam kako, ali 90 posto djece je već prvo jutro nakon ukidanja mjera zabrane, došlo na trening. Bio sam iznenađen takvom reakcijom! Startali smo s dvije starije grupe 2009-to i 2010-to godište. Mogu reći da su djeca svojim reakcijom i mene ponijela“, naglašava trener Kalfić, te pojašnjava:

   „Viđao sam ja u zadnje vrijeme većinu djece po gradu, stalno su pitali – kada će treninzi. Moj je dojam da su djeci mjere zaštite u vrijeme pandemije, trže pale nego nama odraslima. Djeca su navikla da su u pokretu, da su na treningu, da su u igri s drugom djecom, mi stariji smo sve skupa, lakše to prebrodili. Moj je dojam da je za djecu to bilo baš stresno razdoblje, koje je nadam se iza nas.“

    Od trenera Kalfića doznali smo da će se vježbati cijeli lipanj, starija godišta ponedjeljkom, srijedom i petkom, a mlađa – utorkom, četvrtkom i subotom. Iz Škole nogometa „Limači“ Čapljina, zbog iznimne situacije poručuju da im se mogu priključiti i druga za treniranje zainteresirana djeca, mada je redoviti upis polaznika u rujnu.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!