banerRC212

Srijeda, 10 Lipanj 2020

Sportski entuzijazam: Taekwondo klub Čapljina uredio prostor za vježbanje

   Jedan od članova razuđene čapljinske sportske obitelji Taekwondo klub Čapljina, ovih je dana kompletirao vlastitu mini dvoranu. Riječ je o prostoru u sklopu Balon dvorane, koji je stajao neiskorišten, da bi marni članovi kluba prošle godine došli na ideju da ga prilagode za svoje potrebe.

   „Nije to veliki prostor 97 četvorih metara, međutim za nas je to velika stvar. Kad je god dvorana otvorena možemo doći trenirati, bez nosanja i postavljanja tatamija, a onda poslije treninga sklanjanja. Umjesto tog uobičajenog rituala, sada u skupinama možemo doći i odmah trenirati“, ističe Željko Vego, trener i predsjednik jednog od mlađih čapljinskih sportskih kolektiva, te nastavlja:

   „Prostor je sedam godina od izgradnje dvorane, bio neiskorišten, razmišljajući kako poboljšati uvjete za rad došli smo na ideju da ga uredimo za treninge. Naišli smo na razumijevanje gradske vlasti, prije svega gradonačelnika dr. Smiljana Vidića, i tako smo dobili svoj kutak za vježbanje. Djeca su zadovoljna, a mi koji radimo s njima još zadovoljniji“.

   Čim je bilo dopušteno vježbanje u zatvorenim prostorima članovi TKD Čapljina, krenuli su s radom.

   „Pred nama je državno prvenstvo, što nam je veliki izazov, posvetit ćemo se maksimalnom radu kako bi ga što spremniji dočekali. Termin još nije poznat, ali nadamo se da će se prvenstvo održati, posebice imajući na umu da je zbog pandemije korona virusa ovoga proljeća nije održan niz turnira na kojima smo željeli sudjelovati“, kaže trener Vego, te govoreći o planovima u narednom razdoblju nastavlja:

   „S djecom ćemo raditi do kraja lipnja, a završni čin bit će polaganje za učeničke pojaseve. Planiramo organizirati par izleta do nekih od klubova u okruženju, kako bi međusobno sparingovali. S prvim timom planiramo raditi i u srpnju, te ako nam mogućnosti dopuste, po prvi puta nastupiti na ljetnom turniru u Korčuli, koji se održava u drugoj polovici kolovoza. To je turnir koji se održava na otvorenom, pa bi se i na njemu voljeli okušati“, konstatira trener Vego

   Samozatajni Ivan Jurković, pomoćni trener TKD Čapljina, govoreći o izazovima rada u malom borilačkom klubu kaže:

   „S radom smo počeli prije devet godina, trenutno imao oko 40 članova različitih uzrasta, to je i neka prosječna brojka. Kroz tih devet godina bilo je uspješnih i manje uspješnih razdoblja, a kroz klub je prošlo nekoliko generacija. Izazov je s raditi s mladima. Dođu mali dečkići i curice i onda malo po malo kroz treninge odrastaju i kao sportaši i kao osobe. Za trenera je to slijed vremena, međutim kad jednog dana pred vas stanu formirane osobe, osjetite veliko zadovoljstvo što ste i sami sudjelovali u njezinom formiranju“.

   Treneri Jurković i Vego ističu da je dio njihovih članova na školovanju izvan Čapljine, neki su s roditeljima odselili u druge zemlje – Austriju i Švedsku i tamo nastavili sportske karijere, neki se spremaju ići, ali mladi dolaze...

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!