banerRC212

Ponedjeljak, 04 Svi 2020

Damir Obad sportski direktor Čapljine: Za nastavak prvenstva očekujemo pomoć saveza u vidu plaćanja službenih osoba

   Čelnici nogometnog saveza Federacije BiH koncem travnja, održali su video sjednicu s predstavnicima klubova. To je bio i prvi skup predstavnika klubova i saveza nakon prekida prvenstva koncem prve dekade ožujka, kada je zbog pandemije korona virusa, natjecanje prekinuto. Damir Obad sportski direktor NK Čapljine osvrćući se na taj skup, te mogući nastavak prvenstva kaže:

   „Nije se tu puno nas pitalo niti je Savez došao s nekim prijedlogom mjera. Savez je htio da prezentiramo stanje po klubovima. U tom trenutku nitko nije iznio ništa posebno, uglavnom u svim klubovima stanje je teško radi se jedino na travnjaku, svi rade na terenu. Što se tiče samog igranja, nitko ne može reći što i kako, dok to nadređeni ne kažu“, konstatira direktor Obad, te pojašnjava:

   „Klubovi su se osvrnuli na svoje goruće problema, pa sam i ja naglasio da smo za nastavak sezone, ali kada se sve smiri, zdravlje je najbitnije. Tražili smo da Savez iznađe rješenje za službe osoba, ako se nastavi dalje natjecanje, da pomogne klubovima u tom vidu. Podsjećam, troškovi službenih osoba za organizaciju iznose i do dvije i pol tisuće maraka. Šest službenih osoba ima – četiri suca, kontrolor i delegat, plus četiri zaštitara, doktor i fizioterapeut, uz policiju i hitnu. Veliki su troškovi. Igralo bi se ubrzano, subota - srijeda, klubovi su iznijeli da bi teško to mogli pratiti bez pomoći saveza. Na višim razinama klubovi imaju i neka tv., prava pa možda lakše mogu iznaći sredstva, ali teško će biti i njima. Tako da svatko očekuje neku pomoć od Saveza, Federalni savez čeka što će krovni uraditi, pa je ovaj video link sastanak, bio svojevrsna razmjena mišljenja, uvid u stanje i osnovne probleme.

   Za nastavak federalnog prvenstva treba se posložiti dosta toga.

   „Pratimo što se događa, vjerojatno ćemo za desetak dana imati neku sličnu razmjenu mišljenja. Teško je ikakve mjere donijeti, ako prije šestog mjeseca neće raditi ugostiteljski objekti. Kako mogu igrači putovati na utakmice, ako nemaju gdje ručati? Kako mogu trenirati, s obzirom na potrebu socijalnog distanciranja, možda nešto u grupama, da, ali kako ići na utakmice na put, sedam osam sati, ako nemate gdje ručati? Mislim da je ovaj prvi sastanak bio preuranjen za neke konkretnije mjere, što se tiče samog nogometa. Razmijenili smo iskustva, formirali svoje stavove na osnovu onoga što smo čuli. Tek za deset, petnaest dana možemo imati neke bolje informacije, kad eventualno krene premijer liga s treninzima, onda bi se mi mogli po tome ravnati“, naglašava Damir Obad bivši nogometaš Čapljine, trenutačno sportski direktor kluba iz Bjelava.

    Dakle, prvoligaški nogomet je na čekanju. Za očekivati je da će se više znati poslije prvosvibanjskih praznika i stajališta nadležnih institucija po pitanju normalizacije života, što će opet ovisiti od zdravstvene slike u BiH, odnosno stupnja pandemije koronavirusa. Što se pak, NK Čapljine tiče, u drugi dio startala je porazom od Budućnosti u Banovićima, ali je zadržala petu poziciju sa 24 boda.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Stigle prve trešnje - cijena 3 do 4 KM

 

   Trešnje su održale tradiciju, kao što je već uobičajeno s prvim danima svibnja pojavile su se na veletržnici u Tasovčićima. Prvi još uvijek sitni plodovi na veliko su se cijenili su se 3 do 4 KM za kilogram. Prve trešnje stigle su sa šireg područja Bune i Ševaš polja. Uglavnom, kao vjesnici toplijeg dijela godine, trešnje ni ovoga proljeća nisu zakazale.

D. Musa

Poštovani, podsjećam vas na Kodeks za tisak i online medije Bosne i Hercegovine:

Članak 14 - Autorska prava

Novinari mogu koristiti razumne sažetke originala s ograničenim citatima, materijale iz drugih publikacija ili nositelja autorskih prava, bez izričite dozvole za to, sve dok je izvor naznačen na odgovarajući način.

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima, zahtjeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samome tekstu.

Izvor: Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, str. 20.

Hoću reći, autorski prilog je put za samostalni prilog, a nije samoposluživanje!

Kolege, na teren, posebice vi iz Mostara, nemojte svake godine reciklirati tuđe priloge. 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!