banerRC212

Petak, 29 Svi 2020

Kad neće neće! Nakon prosutog prvenstva Trojanci bi igrali bar kup, ali…

Kao nikada do sada, čak ni u najuspješnijim premijerligaškim sezonama, u GOŠK-u iz Gabele, pripremili su se za nastavak federalnog nogometnog prvenstva. U završnici jesenske polusezone pristiglom treneru Vuli Trivunoviću, dva tri dana prije proziva, na raspolaganju je bilo čak 25 igrača! Uz nekolicinu juniora, te nogometaša u različitom statusu na spisku je bilo i dvanaest profesionalaca. Kako su u prijelaznom roku uz mlade, angažirani i neki iskusi i provjereni nogometaši, može se zaključiti da GOŠK nikada prije nije imao takvu igračku širinu!
Primarni cilj bio je pripremiti ekipu za povratak u elitno društvo, ako bude je moguće u tekućoj, a ako ne zbog ozbiljnog bodovnog zaostatka za vodećim Olimpikom, onda u narednoj sezoni. Uz taj primarni cilj naredni je bio proboj u kupu što je moguće dalje, a treći cilj koji je posebice naglašavan na početku sezone, bilo je dalje unapređenje infrastrukture i priprema stadiona „Perica – Pero Pavlović“ za europske utakmice.
Krenulo je odlično, GOŠK je u četvrtfinalu kupa savladao Rudara u Kaknju, i s tri premijerligaša Široki Brijeg, Željezničar i Zrinjski, plasirao se u polufinale kupa. To je ujedno i najveći doseg Trojanaca u kup natjecanju. Slijedila je pobjeda u prvom kolu nastavka prvenstva, protiv Radnika, a onda je stiže pandemija korona virusa, koja je doslovce uništila snove. Prekinuto prvenstvo nedavno je registrirano prema ljestvici poslije 16-og, ispalo je i posljednjeg kola, dok se natjecanju u kupu zametnuo trag u gudurama nogometnih foruma.
Valja reći da se GOŠK jedini od 16 članova Prve federalne nogometne lige, izjasnio za nastavak natjecanja. Trojanci su uz Željezničar, podržali i inicijativu Širokog Brijega za odigravanje završnice kupa. Međutim, „bijelog dima“ iz nedavno useljene bh. kuće nogometa nema. U međuvremenu i okolnosti su se proglašenjem prvenstva završenim, izmijenile, međutim u Gabeli su ostali pri stavu da bar odigraju završnicu kupa, pa bile to dvije, eventualno, tri utakmice:
„Mi bi pristali na to, jer je nama izuzetno važno. Plasman u polufinale je povijesni uspjeh kluba. Naravno da bi nam to bio problem, jer bi se trebali pripremiti za te utakmice, što iziskuje nemale troškove. Međutim, mi bi svakako htjeli odigrati završnicu kupa, ali vrlo mali su izgledi da se nadamo i borimo za bilo što“, konstatira Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a.
Igralo se ne igralo, klubovi poput GOŠK-a, imaju određene obveze prema igračima pod ugovorom, upravo otuda i silna želja de se igra. Prvenstvo i kup bez igranja odvlače pažnju sponzora prema drugim vidovima reklamiranja, a o tome očito je u nogometnim forumima ne vode računa.
D. MusaGOSKKu16 Trener Trivunovic GOSK i nogometni forumi nikako da usklade satove

  • Objavljeno u Sport

U tijeku su pripreme za ''Blidinje Bike Festival''

Međunarodna sportska manifestacija ''Blidinje Bike Festival'', koja će okupiti sportaše iz više zemalja svijeta, održat će se u Parku prirode Blidinje. Jedinstvenu sportsku manifestaciju organizira Biciklistički klub Mostar, zajedno s udrugama ''Hercegovina Bicikl'' i ''Hercegovina Outdoor'' te Biciklističkim savezom BiH. Događaj je međunarodnog karaktera i u Park prirode Blidinje privlači goste iz cijele Europe. Detaljnije o događaju nam je kazao organizator Toni Zorić. Više u tonskom prilogu:

 

  • Objavljeno u Audio
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!