banerRC212

Utorak, 15 Listopad 2019

Ersan Bijedić istrčao 28. zagrebački polumaraton

   Aktivan proteklog vikenda ponovo je bio Ersan Bijedić, čapljinski trkač na duge pruge. Bijedić je nastupio na Zagrebačkom polumaratonu. Dionicu od 21,1 kilometar istrčao je za 1:29:32 što je za više od pet minuta slabije od njegovog najboljeg rezultata na toj dionici koji iznosi 1:24:10.

   „Maraton u Berlinu na kojem sam popravio svoj najbolji rezultat u toj disciplini za 1,40 minuta, me doslovce uništio. Petnaest dana oporavka bilo je premalo, pa sam tako u Zagrebu drugih deset kilometara polumaratona trčao sporije od zadnjih deset kilometara u Berlinu”, kazao je kolega Bijedić u izjavi za Radiopostaju Čapljina.

   Bijedić je u cilj utrčao kao 65-ti odnosno 57-mi u muškom dijelu utrke. Međutim, i slabija trka bila je dovoljna da bude drugi najuspješniji trkač na toj dionici iz BiH, iza Alena Imamovića koji je stigao peti. Najbrži su bili Kenijci Pol Tiongik 1:01:45 u muškoj, te Rut Mbata 1:11:47.

  • Objavljeno u Sport

Boćarsko prvenstvo BiH: Vodećima – Čapljini i Grudama, po bod na gostovanju

   Vrlo zanimljiv rasplet imale su utakmice vodećeg dvojca – Čapljine i Gruda, u trećem kolu Prve boćarske lige BiH. Obje Čapljine u Širokom Brijegu i Gruda u Prologu kod Ljubuškog završene su neodlučno, što je pravi kuriozitet u ovome sportu, pri čemu su Čapljince do bodova pronijele vile. U trećoj utakmici Neum je na gostovanju u Rastovači kod Posušja, produžio seriju poraza posuške Bure. Sve skupa vrlo zanimljiva borba za bodove.

   Na boćalištu u Širokom Brijegu odvijala se prava drama, domaći su u trenutku sučevog zvižduka o kraju utakmice, imali 12 sigurnih „punata“ i dobitnu poziciju para Mario Hrkač/Ivan Naletilić, koji su vodili 8:5!? Međutim, u cajtnotu zablistala su dvojica Ljubušaka Nedjeljko Grbavac/Ivica Šunjić, u dresu Čapljine. Grbavac je vješto uvaljao drugom boćom, a Šunjić dodao još dva „punta“ i tako izgubljenu poziciju pretvorili u dobitnu 8:9, te svom klubu spasili bod.

   „Dugo sam u boćanju, ali takav rasplet još nisam vidio“, ističe Vide Krmek predsjednik Čapljine, te pojašnjava:

   „U mislima sam se presabirao, vidom izgubljenu poziciju i naš konačni poraz, ali su moji igrači i mene iznenadili, bili su mirni, staloženi, sigurni u sebe, odigrali su velemajstorski preokrenuli rezultat, te spasili bod. I dalje smo na čelu, neporaženi, poslije takve završnice mislim da imamo realne izglede ponoviti uspjeh iz 2017. godine i osvojiti naslov“, rezolutan je predsjednik Krmek.

   Da je Čapljina doista isčupala bod potvrđuje i ukupni zbir poena 171:142 za domaće. Međutim, gosti su u svojim redovima imali Izvrsnog Antu Dedića – Šampiona, koji je kao u najboljim danima, dobio tri pojedinačne partije - pojedinaca, precizno izbijanje i krug, osvojivši šest bodova za svoju ekipu. Uz spomenuti par, po dva boda još su donijeli Ante Juka u preciznom i Darko Šunjić u brzinskom izbijanju. Kod domaćih reprezentativac Naletilić – krug i pojedinac, te Marinko Mikulić dvije trojke, osvojili su po četiri boda.

   Da je u tekućem boćarskom prvenstvu nezahvalno biti prognozer potvrdila je i druga neodlučna utakmica između Rastoka i Gruda. Tjedan prije Rastok je u Čapljini doživio tešku „havariju“ 4:20, brzo se oporavio i protiv Gruda izvukao zlata vrijedan bod koji mu osigurava mirniji nastavak prvenstva. U trećoj utakmici profitirao je prvak Neum, koji se pobjedom u Rastovači primakao na bod vodećem dvojcu.

   Rezultati trećeg kola Prve boćarske lige BiH, Široki brijeg: Široki – Čapljina 12:12, Rastovača: Bura – Neum 8:16, prolog kod Ljubuškog, Rastok – Grude 12:12,

   Poredak, 1. Čapljina 5, 2. Grude 5, 3, Neum 4, 4. Rastok 3, 5. Široki 1, 6. Bura 0 bodova.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend