banerRC212

Petak, 11 Listopad 2019

Sportski vikend: Kreće prvenstvo za košarkaše i odbojkašice Čapljine

Nogometno prvenstvo u Prvoj federalnoj ligi stiglo je do desetog kola. GOŠK će u Gabeli ugostiti ekipu Budućnosti iz Banovića. Utakmica GOŠK – Budućnost igrat će se u nedjelju, u 15 sati. Uoči utakmice GOŠK je treći sa 17, a Budućnost 13-ta s 8 bodova.

.............................................

Čapljina će u desetom kolu Prve nogometne federalne lige, gostovati u Konjicu. Čapljina i domaći Igman su susjedi na ljestvici, dijeli ih samo bod. U osvrtu na tu činjenici i pristup utakmici, Dragan Radović trener Čapljine, je ustvrdio „nemamo što izgubiti, idemo se nadigravati”.

Utakmica Igman – Čapljina igrat će se dakle u nedjelju, s početkom u 15 sati.

.................................................

U Trećoj, županijskoj nogometnoj lizi na rasporedu je peto kolo. Utakmica Višići – Mostar je odložena, igrat će se u utorak, 15-og listopada u 15 sati. Ostali parovi petog kola, Kruševo – Međugorje, Blagaj – Buna i Cim – Iskra, slobodna je Lokomotiva.

...............................................................

Ovoga vikenda startaju košarkaši Čapljine koji će ove sezone igrati u najvišem rangu u BiH. U prvom kolu košarkaši Čapljine će gostovati u Kaknju, gdje će igrati protiv istoimenog domaćeg sastava. Valja reći da su košarkaši Kaknja zadnjih sezona igrali vidnu ulogu u prvenstvu, pa su svakako na svom terenu, protiv Čapljine favoriti.

Ostali parovi prvog kola, Mladost (Mrkonjić Grad) – Sloboda (Tuzla), Promo (Donji Vakuf) - Bratunac, Vogošća – Igokea, Leotar – Spars. Derbi prvog kola je u Mostaru, Zrinjski – Široki.

...............................................................

U Prvoj rukometnoj lizi Federacije, južna skupina ovoga vikenda igrat će se utakmice četvrtog kola. Rukometna akademija Čapljina gostovat će u Jajcu. Utakmica, Jajce – Čapljina igrati će se u nedjelju, 13-og listopada, s početkom u 17 sati. Ostali parovi, Radnički – Međugorje, Vogošća II – Briješće, Travnik – Velež, Donji Vakuf – Bosna, slobodan je Izviđač II.

.............................................................

U prvenstvenu utrku uključuju se i odbojkašice Čapljine. Čapljinke će u prvom kolu federalne Superlige, u Športskoj dvorani, ugostiti ekipu Troglava iz Livna. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati. Ostali parovi prvog kola federalne Superlige, južna skupina, Sarajevo Volley – Ilidža, Igman (Ilidža) – Smeč (Široki Brijeg), Alipašinio Polje – Ilijaš. Slobodan je sarajevski Centar ORT. Dakle, južna skupine federalne Superlige odbojkašica, u novoj sezoni će imati devet klubova.

...................................................

Boćari Čapljine u trećem kolu Prve lige gostovat će u Širokom Brijegu. Utakmica Široki – Čapljina igrat će se u nedjelju u 15 sati. U istom vremenskom terminu u nedjelju, počet će i utakmica Rastok – Grude, u Prologu kod Ljubuškog, dok će u subotu u Posušju igrati Bura i Neum.

.........................................................

Obojica Čapljinaca Nikola Prce i Mateo Rodin, ostala su i na skraćenom popisu, od 22 imena, izbornika rukometne reprezentacije BiH Bilala Šumana. Izbornik Šuman za 21-og listopada zakazao okupljanje reprezentacije u Sarajevu, koja će poslije kraćih priprema otputovati u Crnu Goru gdje će i domaćinima odigrati dvije prijateljske utakmice. Ako se navedenom dvojcu Čapljinaca, Prce – Rodin, pridoda Marin Vegar koji je svojedobno nosio dres Čapljine, proizilazi da je čapljinski rukomet na tom popisu vidno zastupljen. Spisak je ujedno i filtar za europsko rukometno prvenstvo u siječnju iduće godine.

...............................................................

  • Objavljeno u Sport

Kineske tvrtke traže 105 radnika različitih struka putem oglasne ploče

   Na zanimljiv način – obavijesti na oglasnoj ploči kod zgrade Pošte u Čapljini, kineske tvrtke „China State Construction Engeering Company” i „Synohydro Power China” koje su na međunarodnom natječaju dobile posao izgradnje poddionice autoceste na koridoru 5 c, Zvirovići – Počitelj, traže radnike. Oglašeno je ukupno 105 radnih mjesta širokog stručnog dijapazona, tako primjerice, traže se dva inženjera gradilišta i dva asistenta, zatim inženjeri za ispitivanje kvalitete, elektro inženjer, pa inženjer dizajna, laboratorijski inženjer i laboratorijski tehničari, inženjeri za predračun radova, instruktori kvalitete, čuvari skladišta, pomoćni kuhari, pravni savjetnici, četiri vozača, tri spremačice. Oglašena su radna mjesta za 12 operatera na kamionu, deset operatera na stroju za bušenje, četiri majstora za popravke, po dva operatera na bageru, utovarivaču, buldožeru, valjku, kamionu s kranom i slično. Uglavnom, potrebno je popuniti 105 radnih mjesta.

   Zainteresirani Čapljinci i drugi podrobnije informacije oko eventualnog zaposlenja, mogu dobiti u vojarni, odnosno naftnim terminalima u Dretelju, gdje se nalazi privremeno sjedište kineskih tvrtki. Umjesto zaključka moglo bi se reći – pragmatičan, originalan i jeftin način potrage za „ljudskim resursima“.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend