banerRC212

Petak, 03 Kolovoz 2018

Otpali Počitelj/Hotanj i Gabela Polje, drugi krug u nedjelju, otvaraju Čapljina 1 - Doljani

   Nije se to očekivalo uoči početka natjecanja, međutim nakon devet dana prvog kruga Lige mjesnih zajednica iz daljeg natjecanja otpali su Počitelj/Hotanj i nekadašnji prvak Gabela Polje. Počitelj/Hotanj uz 0 bodova ima negativnu razliku pogodaka 1:7, dok je Gabela Polje prvi krug završilo bez bodova i razlikom 2:8. Još dvije ekipe - Višići i Struge/Gorica završile su prvi krug bez bodova, ali s nešto manje negativnom razlikom pogodaka, Višići 3:7, a Struge/Gorica 4:8. Uglavnom, za prolaz u drugu krug gdje se našlo 16 od 18 momčadi koje su počele natjecanje, trebala je maksimalna ozbiljnost od prvog kola ili, pak, doza sreće.

   Devete turnirske večeri odigrane su dvije zanimljive seniorske utakmice, iz trećeg kola. Nakon prve Domanovići – Struge/Gorica 4:1 (1:1), zadovoljne su bile obje strane, Domanovići jer su osigurali prolaz, a Struge/Gorica, spasili se od ispadanja. Strijelci, Mirza Elezović dva, Sead Torlo i Mirza Delić po jedan za Domanoviće, dok je za Struge/Goricu važan pogodak postigao Ermin Krvavac. U trećem kolu slobodan je bio Trebižat.

   Konačni poredak, 1. Trebižat 4, 2. Domanovići 4, 3. Struge/Gorica 0 bodova.

   U susretu trećeg kola F skupine utakmica Prćavci/Zvirovići – Opličići 5:7 (2:5), odlučivala je o prvom mjestu. Bolje su se snašli Opličići koji su u prvom dijelu obavili dobar dio posla. Strijelci, Sanjin Šuta tri, Anis Đulić dva, a Smajo Šuta i Armin Razić po jedan za pobjednike, dok su za udružene Zviroviće/Prćavce pogađali Nikola Brajković tri puta, a Jure Brajković i Josip Šimović, po jednom.

   Konačni poredak, 1. Opličići 6, 2. Zvirovići/Prćavci 3, 3. Gabela Polje 0 bodova.

   U Ligi kadeta igralo se treće kolo D skupine, rezultati Doljani – Gnjilišta 0:2, strijelci Filip Valjan i Marin Rajič, Čeljevo – Dretelj 4:0, strijelci Leonardo Krndelj dva, a Željko Žobrak i Ivano Markota po jedan pogodak.

   Konačni poredak u D skupini, 1. Čeljevo 9, 2. Gnjilišta 6, 3. Dretelj 3, 4. Doljani 0 bodova.

   Prema tome iz D skupine, za drugi krug su se plasirali Čeljevo i Gnjilišta. Inače, poslije prvog kruga Čeljevo je najuvjerljivije uz maksimalni učinak ima i impresivnu gol razliku 17:0, a kuriozitet je da su se Gnjilišta poslije rekordnog poraza 0:7, od Čeljeva, u prvom kolu uspjela oporaviti i proći u drugi krug.

   Liga se nastavlja u nedjelju 5-og kolovoza, utakmicama četvrtfinala kadeta i osmine finala za seniore. Drugi krug će otvoriti utakmica kadeta Čeljevo-Dračevo u 20,15 sati, potom od 21 sat slijedi prva utakmica seniorskog programa, a sastati će se Čapljina 1 i Doljani, dok će od 22 sata igrati Čeljevo protiv Opličića.

  • Objavljeno u Sport

Lavovi love 'Zvijezdu', Čapljina se uigrava protiv Metaleghea

   Ovoga vikenda na rasporedu su utakmice trećeg kola BH Telecom Premijer nogometnoj ligi. GOŠK iz Gabele, domaćin ja ekipi Zvijezde iz Ugljevika. Utakmica će se igrati u nedjelju, na stadionu Perice – Pere Pavlovića s početkom u 17,30 sati.

    Dvije utakmice igrat će se u subotu, od 17 sati, u Bijeljini, Radnik – Krupa, te u Doboju kod Kaknja, Mladost – Tuzla City. Uz utakmicu u Gabeli u nedjelju će igrati, u Tuzli, Sloboda – Sarajevo, od 19 sati, zatim u Širokom Brijegu, Široki – Čelik od 20,30, te u Sarajevu, Željezničar – Zrinjski od 21 sat.

.........................................................

    Zadnju provjeru pred početak prvenstva u subotu će imati nogometaši Čapljine. Čapljina će u generalnoj provjeri u subotu u Bjelavama, igrati protiv Metaleghea iz Jajca. Utakmica će početi u 17,30 sati. Bit će to šesta provjera nogometaša Čapljine za narednu sezonu, do sada su ostvarili tri pobjede i pretrpjeli dva poraza.

    Podsjećamo, momčad iz Bjelava do sada je odigrala pet pripremne utakmice. Startala je porazom od GOŠK-a u Gabeli 1:4. Potom su uslijedile pobjede u Bjelavama, protiv prvoligaša iz R. Srpske, trebinjskog Leotara 4:1, pa Veleža iz Nevesinja 3:1. Treću pobjedu Čapljina je istim rezultatom, 3:1, ostvarila protiv Neretvanca u Opuzenu. U petoj utakmici na Sportskom centru "Blato", poražena je od premijerligaša, Širokog Brijega 1:5.

.....................................................................

  • Objavljeno u Sport

Rekordne ljetne cijene lubenice i bostana, a kavade hvataju zalet

   U duhu narodne – teško je biti prorok u svome selu, djeluje i stanje na veletržnici u Tasovčićima, koncem ovoga tjedna. Jednostavno, i onima koji se bave uzgojem i prodajom povrća, teško je objasniti što se to događa s cijenama. Koliko jučer, podcijenjeni i nezanimljivi, lubenice, rajčice i bostan, postali su traženi, što prati i rast cijene. Tako je cijena lubenica s tridesetak feninga prošlog petka, odnosno samo petnaestak feninga veći dio srpnja, skočila na 60 do 70 feninga. Prati je i bostan čija je cijena skočila na 1 do 1,2 marke, a i proizvođačima rajčica poslije jedno i pol mjesečne krize smiješe se bolji dani. Rajčice se trenutačno cijene od 60 feninga do 1,2 marke, međutim kako je počela nestašica, za očekivati je sličan rasplet kao kod lubenica i bostana, koje doskora nitko nije htio, a sada se prodaju po dva tri puta višoj cijeni nego koncem srpnja.

    Uz ta tri karakteristična proizvoda, cijene ostalog voća i povrća bile su uglavnom stabilne. Od pregleda cijena koncem prošlog tjedna, skuplji su krastavci, 60 do 80 feninga i tikvice 80 feninga do marku, a jeftinije paprike 60 do 70 feninga, zatim paprike roge 1,3 do 1,5 marka, blitva 70 do marku, pa i karfiol čija je cijena 1,5 do 1,8 maraka. Cijene su zadržali, krumpiri 50 do 80 feninga, zatim kupus 50 do 70 feninga, zalena salata 90 feninga do 1,10 maraka, patlidžani 40 do 60 feninga, cikla i crveni luk 80 feniga do marku, te peršin i celer, kilogram lista je od 2 do 3 marke. Visoku cijenu 1,4 do 1,6 maraka i dalje ima mrkva, mahune imaju promjenjivu cijenu koja se kreće uglavnom od 1 do 2 marke, a najskuplje povrće i dalje je bijeli luk koji se cijeni od 3 marke refuza, pa do 6 maraka vijenci.

   Voće, šljive su i dalje od 60 do 80 feninga, a jabuke od 1 do 2 marke. Nešto skuplje su kruške 1,2 do 1,5 marku, a znatno jeftinije smokve 1,5 do 2 marke za kilogram. Stolno grožđe je zadržalo cijenu 1,2 do 1,5 marku domaće breskve i nektarine su od 1 do 1,5 marku, dok uvozne grčke, dostižu dvije marke za kilogram. Maline su 4 marke, a kupine uz slabu tražnju, od 3 do 4 marke. Na tražnju se požalio i prodavač borovnica koje su, iz uzgoja i divlje, od 6 do 8 maraka za kilogram. Sve navedene cijene su na veliko.

   Ispred veletržnice ponuda ljetna, što znači skromnija od prosjeka. Riba se nudila na tri štanda, morske vjerojatno zbog nevremena u četvrtak, nije bilo. Riječna riba babuške i keljavci, bila je 3 marke, pastrva iz uzgoja 9, a šaran 11 maraka za kilogram. Sve bogatija je ponuda sadnog materijala, novina u ponudi su sadnice prase, deset feninga komad, te njemačka raštika, koja se cijeni kao i domaća 20 feninga komad. Kupus i druge kupusnjače su 20 do 25 feninga, a tikvice 40 feninga do pola marke. Uz navedeno na prilazu veletržnice nudila se i razna druga roba, drva, jaja i perad, zatim poljoprivredne i kućanske alatke itd.

Podmlađeni čeljevski gusari spremni za Maraton lađa

   Za nastup na 21-om Maratonu lađa pripremaju se i članovi Udruge lađara Čeljevo – Čapljina. Maraton lađa će se održati u subotu 11-og kolovoza. Lađari iz Čeljeva važan ispit imati će već u srijedu, 8-og kolovoza, kada će se na relaciji od Metkovića do Opuzena, voziti tzv. brzinska utrka, odnosno utrka za startne pozicije. Od Marija Jerkića jednog od članova ekipe, doznali smo da će Čeljevčani ove sezone nastupiti s podmlađenim sastavom.

    "Bez obzira na sastav, borit ćemo se za što bolji plasman, a dosta toga ovisit će i od brzinske utrke u srijedu", rekao je Jerkić.

  • Objavljeno u Sport

Počinje postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju dionice Tunel Kvanj - Buna na Koridoru Vc, uz isplatu odgovarajućih naknada

Na osnovu člana 23. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji („Službene novine FBiH“ broj 36/10, 70/07, 25/12, 34/16), a u vezi sa članom 92. Zakona o upravnom postupku („Službene novine FBiH“ broj 2/98 i 48/99), JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavljuje:

J A V N I O G L A S
radi sporazumnog pribavljanja nekretnina

Odlukom Vlade FBiH o utvrđivanju javnog interesa V broj: 922/2018 od 19.07.2018.god. utvrđen je javni interes za izgradnju dionice Tunel Kvanj - Buna na Koridoru Vc („Službene novine FBIH“ br. 59/18 od 27.07.2018. god.).  JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar pristupa realizaciji projekta izgradnje dionice Mostar jug – Buna, poddionica Tunel Kvanj - Buna na Koridoru Vc, u koju svrhu će se provesti postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH („Sl. novine FBiH“ broj 70/07, 36/10, 25/12 i 34/16).

Pozivaju se svi vlasnici nekretnina koji se nalaze na području:
- Općine Čapljina, k.o. Stanojevići;
- Grada Mostara, k.o. Gubavica i k.o. Hodbina;
- Općine Stolac, k.o. Rotimlja

radi pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva nad određenim nekretninama koje će se eksproprirati u svrhu izgradnje poddionice Tunel Kvanj - Buna na Koridoru Vc.
Svi zainteresirani vlasnici čije nekretnine se nalaze na području Općine Čapljina, k.o. Stanojevići, Grada Mostara, k.o. Gubavica i k.o. Hodbina te Općine Stolac k.o. Rotimlja, nakon objave ovog oglasa mogu doći u prostorije JP Autoceste FBiH u ul. Adema Buća 20 u Mostaru radnim danom u periodu od 08 do 16 sati.
Ukoliko se vlasnici nekretnina navedenih katastarskih općina u ostavljenom roku ne jave na ovaj oglas, smatrat će se da nisu zainteresirani za ovakvo sporazumno rješavanje stjecanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu sa odredbama Zakona o eksproprijaciji pokrenuti postupak eksproprijacije pred nadležnim organom uprave gdje će se navedeno završiti.
Sve potrebne informacije povodom objavljenog oglasa mogu se dobiti u prostorijama JP Autoceste FBiH u ul. Adema Buća 20 u Mostaru kao i na tel. broj 036/512-308, 036/512-333, fax 036 512 - 301, kontakt osobe Ivan Rebac i Toni Vrljić.
Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u sredstvima informiranja.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!