banerRC212

Utorak, 21 Kolovoz 2018

Odgođen Susret klapa u Trebižatu

Zbog tragedije u kojoj je na pruzi od strujnog udara smrtno stradao dječak
 i zbog zdravstvenog stanja njegove sestre koja je zadobila teške ozljede HKUD Seljačka Sloga odgađa Međunarodni susret klapa Trebižat – 2018. Koncert se trebao održati u četvrtak, a o novom terminu HKUD Seljačka Sloga će naknadno odlučiti.

  • Objavljeno u Najave

U Čapljini od 23. do 28. kolovoza bit će priređeni koncerti profesora i polaznika Međunarodnog seminara klasične glazbe "Ardea"

U organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina i Glazbene škole Ljubuški održava se ovogodišnji Ineterantional Music Masterclasses / Međunarodni seminar klasične glazbe „ARDEA“.

Nakon uspješno održanih koncerata i  radionica za flautu (prof. Marko Zupan) i gitaru (prof. Maroje Brčić), započinju radionice za violinu (prof. Goran Končar) i klavir (prof. Oliver Kern).

Masterclass za violinu traje od 19. do 26. kolovoza, a za klavir od 22. do 28. kolovoza 2018. godine.

U sklopu Masterclassa bit će priređeni i brojni raznovrsni koncerti, kako profesora tako i polaznika Masterclassa.

Koncerti će biti održavani svakim danom od 23. 08. do 28. 08. 2018. godine u 20:30 sati u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, a ulaz je slobodan.

Kao organizatori, svima se zahvaljujemo na potpori, polaznicima želimo uspjeh u njihovoj glazbenoj karijeri, a svima koji dođu na koncerte da uživaju u nesvakidašnjem kulturnom glazbenom događaju!

Za sve dodatne informacije otvoreni su brojevi 063/315-834 ili 063/ 321-893, navodi se u priopćenju Centra za obrazovanje i kulturu "Akademija" Čapljina.

  • Objavljeno u Najave

Čapljina II je u prvoj utakmici Lige Hercegovine svladala Brišnik, prvaka tomislavgradske općine s 3:1

Ekipa Čapljine II preskočila je prvu prepreku u 14-om por edu izdanju Lige Hercegovine, finalnog natjecanja predstavnika deset najboljih momčadi hercegovačkih gradova i općina, koje se ove godine, održava u Mostaru. Čapljina II je u prvoj utakmici turnira svladala Brišnik, prvaka tomislavgradske općine s 3:1, poluvrijeme 0:1. Pogotke za Čapljnu su postigli – Luka Putica, Kruno Maslać i Mladenko Džeba.

Za Čapljince utakmica je bila teška, jer u prvom dijelu unatoč premoći nikako nisu uspijevali postići pogodak, tako da je taj dio završen vodstvom Brišnika od 1:0. Tek u nastavku Čapljina je zaigrala efikasnije i stigla do zaslužene pobjede.

Nakon što su prošli predkolo za prvaka čapljinske općine nema predaha, večeras, utorak 21.8., igra protiv prvaka čitlučke općine Hamzića. Utakmica će kao i sinoćnja početi u 20,30 minuta. Inače turnir se igra na novoizgrađenom sportskom centru iza 10-te osnovne škole u Mostaru.

  • Objavljeno u Sport

Zanimljiv koncertni ugođaj u prostoru Umjetničke galerije Čapljina priredile članice glazbene skupine „Mystique"

Zanimljiv koncertni ugođaj u prostoru Umjetničke galerije Čapljina priredile su članice glazbene skupine „Mystique“, iz Hrvatske. Sastav čine tri solistice – Nela Šarić, zadarska sporanistica, zatim Elma Burnić, kantautorica iz Zagreba i Ani Vuletić iz Omiša, inače prvi sopran klape „Cesarice“. Solistice je na klaviru pratio Tomisalv Mihaljević.

Valja reći da je koncert glazbene skupine „Mystique“, rijetkost u Hercegovini. Repertoar se kretao u rasponu od uvodne Deo Dicamus gratias, pa do zaključne Vjeruj u ljubav. Zdušno podržane od publike solistice su otpjevale i jednu kompoziciju, na bis. Uglavnom, zanimljiv, ali i prosječno popraćen glazbeni događaj.

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!