banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 10 Kolovoz 2018

U Trebižatu održan tradicionalni koncert HKUD „Seljačka sloga“

U povodu blagdana Velike Gospe na Domu kulture u Trebižatu održan je tradicionalni koncert HKUD „Seljačka sloga“. Nastupili su Puhački orkestar, folklorna skupina, Ženska klapa „Lira“, Muška klapa Trebižat“, te uz pratnju Puhačkog orkestra, solisti – duo Nataša Borovac/Ivan Sušac, Ana Vučina i Magdalena Brkić.
Koncert je otvoren skladbom „Galeb i ja“ u izvedbi Puhačkog orkestra, posvećenoj nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću. Slijedio je niz skladbi također u izvedbi Puhačkog orkestra, a pod ravnanjem kapelnika Dražena Laskača. Izvedbom tradicionalnih pjesama – gange i bećarca, predstavila se folklorna skupina, a potom su slijedili nastupi ženske i muške klape, a program je zaključen nastupom solista i puhačkog orkestra. Koncert HKUD „Seljačka sloga“ u povodu blagdana Velike Gospe, bio je odlično posjećen, a prisustvovali su mu čapljinski načelnik dr- Smiljan Vidić sa suradnicima, Donko Jović, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva i drugi. Tradicionalni koncert HKUD-a „Seljačka sloga“ u povodu blagdana Velike Gospe, zaključen je također tradicionalnim druženjem.

  • Objavljeno u Kultura

Koncert na gitari u Čapljini održao profesor Maroje Brčić

U sklopu međunarodnog masterklasa klasične glazbe "Ardea" koji se održava u Čapljini i Ljubuškom, u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan je koncert na gitari profesora Maroja Brčića.Kratki razgovor s profesorom Brčićem poslušajte u tonskom zapisu. 

  • Objavljeno u Kultura

Malonogometni turnir u Prenju: Na Duminim čaerima sve se praši zavatrili malonogometaši, a stigli i konopaši

Malonogometni memorijalni turnir u stolačkom naselju Prenj koji se igra u povodu blagdana Velike Gospe u punom je zamahu. Na turniru sudjeluje 18 ekipa iz stolačke, čapljinske i mostarske općine. Rezultati do sada odigranih utakmica, pretkolo, 2. kolovoza, Šćepan Križ – HNK Stolac 1:6, Čatar benz – Veterani Prenj 4:2, nakon penala, u regularnom dijelu susret je završen neodlučno 1:1.
Prvo kolo, Sv. Mihovil – Caffe bar "Legion" Ortiješ – 0:3, Brštanik/Kremnice – Poprati II 3:1, Modrič – Marko Bošković 2:5, Caffe bar "Hangover" – Bobanovo Selo 0:3, Poprati I – HNK Stolac 5:4, Općina Stolac – Inicijativa Stolac 1:4, Caffe bar "Žuti" – Čatar benz 2:8 i Višići – Dom zdravlja Stolac 0:3 b.b.
Drugo kolo, četvrtfinale, Inicijativa Stolac – Čatar benz 2:4 u prvoj, te Vidoštak/Poprati – Marko Bošković 0:6; rezultati, druge četvrtfinalne večeri, Bobanovo Selo – Caffe bar "Legion" Ortiješ 3:4 u prvoj, te Brštanik/Kremnice – Dom zadravlja Stolac 7:3, u drugoj utakmici.
Polufinale u potezanju konopa, Prenj – Hesnik 2:0, pobjeda Prenja.
Polufinale je na rasporedu večeras, 10. kolovoza, a otvorit će ga utakmica Čatar benz – Marko Bošković u 18 sati, a potom će od 19 sati igrati Caffe bar "Legin" Ortješ – Brštanik/Kremnice
Potezanje ponopa, u 20 sati, Kamenolom Brštanik/Kremnice – Pro kruške.
Finale je na programu u nedjelju, utakmica za treće mjesto između poraženih polufinalista, počet će u 17,30, a finalni ogled na rasporedu je od 18,30 sati.
U 20 sati je finale u povlačenju konopa.
Uz zanimljivosti na i uz teren igrališta Dumini čaeri, uzbudljivo će biti i za gledatelje koje čeka bogata nagradna igra u kojoj će glavni zgoditak biti novčana nagrada od 500 maraka.
Inače, nagradni fond turnira u Prenju je 4.500 maraka, od čega će pobjedniku pripasti 3.000 maraka.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Veslači Udruge Čeljevo – Čapljina na brzinskoj utrci u Opuzenu osvojili petnaesto mjesto

Veslači Udruge Čeljeva – Čapljina, na brzinskoj utrci u Opuzenu osvojili su petnaesto mjesto, te će tako na Maratonu lađa koji se vozi u subotu, 11-og kolovoza, startati iz drugog reda. Nikola Barolović, voditelj udruge ističe da su zadovoljni pozicijom iz drugog reda, te da će pokušati da se za jakim posadama ispred sebe – Gusarom iz Komina i Bjelovarom, u startu izbore povoljniju poziciju za nastavak utrke.

Maraton lađa na Neretvi vozi se u subotu, a start je kod mosta u Metkoviću u 17 sati. Prve posade u cilju, nakon preveslana 22,5 kilometra očekuju se oko 19,15 sati. Svečanost podjele medalja i štitova najboljim ekipama, palnirana je za 21 sat.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem Maratonu lađa od Metkovića do Ploča, Čeljevčani su u cilju bili petnaesti. S obzirom na podmlađeni sastav ove godine startat će bez rezultatog imperativa. Zanimljivo je napomenuti, da su karte za vlak iz kojega će se pratiti utrka, rasprodane još u pobedjeljak, što govori o velikom interesu. Kao i prošle i ove će godine veslača udruga Čeljevo – Čapljina, biti jedini predstavnik BiH.

Prikupljeno 59 doza krvi na šestoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Čapljini

U šestoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Čapljini prikupljeno je 59 doza krvi, a akciji je pristupilo 70 darivatelja. Više u tonskom prilogu.

Pretplati se na ovaj RSS feed

15°C

Čapljina

Oblačno

Vlažnost: 86%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 17 Listopad 2018 27°C 12°C
  • 18 Listopad 2018 27°C 11°C

banerRC1vikend