banerRC212

Srijeda, 13 Lipanj 2018

HKUD "Sveti Ante" iz Dretelja gostovalo u Slavoniji

Eskurzija HKUD-a „sv. Ante“ iz Dretelja započela je 9. lipnja kad su se u jutarnjim satima zaputili prema općini Semeljci gdje su kod domaćina KUD-a  „Lipa“ nastupili na 16. smotri  folklora s poznatom hercegovačkom poskočicom Linđo. Pored društva Sv. Ante, jedinog predstavnika iz BiH, te domaćina nastupili su još: HKD „VESELI GRADIŠĆANCI“ UNDA, SKUD „I. G. KOVAČIĆ“ ZAGREB, KUD „S. S. KRANJČEVIĆ“ BAČKI BREG, KUD“SV. ANA“ ODRANSKI OBREŽ, OGRANAK SELJAČKE SLOGE DRENOVCI, KUD „RAVNICA“ STARI PERKOVCI, KUD „ZAGORCI“ BELJEVINA, KUU „KRISTAL SLADORANA“ ŽUPANJA, KUD „SLAVONIJA“ ĐURĐANCI, KUD „IVAN FILIPOVIĆ“ VELIKA KOPANICA, KUD „MILKO CEPELIĆ“ VUKA. Zabava se nastavila do kasno u noć uz TS „Slavonski vez“.  HKUD „sv. Ante“ sudjelovalo je u humanitarnoj akciji „Kolo za Petru“ za teško bolesnu Petru Bešker.

Putovanje se nastavilo izletom u Osijeku gdje su članovi obišli znamenitosti grada.

Dreteljani su 10. lipnja nastupili i kod svojih pobratima KUD-a „Veseli šokci“  na njihovoj 4. manifestaciji u Punitovcima gdje se  Dreteljani osjećaju kao doma. U sklopu manifestacije proslavljena je i 25. godišnjica općine i zaštitnika župe. Dreteljani su se predstavili pjesmama i plesovima Hercegovine, sviranjem na tradicijskim glazbalima, bećarcem, te linđom. Pored HKUD-a „sv. Ante“ i domaćina nastupili su još: RKUD „DARDA“ DARDA, KUD „JOSIP ŠOŠIĆ“ TENJA, FD „ŠOKADIJA“ OSIJEK, SKUD“BRAĆE BANAS“ JOSIPOVAC PUNITOVAČKI, NATICA SLOVAČKA JURJEVAC PUNITOVAČKI. Za dobru atmosferu se pobrinuo i TS „Strossmayer“ i Cecilija, te Zdenko Damjanović- Zdena.

Puni dojmova i bogatiji za još jedno iskustvo i putovanje Dreteljani su se vratili u ponedjeljak 11. lipnja, ističući da se nadaju da se i dogodine vraćaju ponovno kod svojih prijatelja.

FOTO:

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend