banerRC212

Četvrtak, 06 Prosinac 2018

Na prometnici M – 6 na izlazu iz Čapljine, pod teškim teretima prolomio se šaht

   Po žalbama žitelja Čapljine iz ulice Hrvatskih branitelja, na izlazu prema Trebižatu i naravno žitelja na početku tog čapljinskog naselja, čuveni šahtovi kanalizacije mreže dobili su novu epizodu. Naime, ovih se dana prolomio jedan od šahtova pa vozači tim dijelom moraju prometovati s oprezom poštujući postavljenu signalizaciju.

   Iz JP Ceste Federacije BiH na novinarske upite, a nakon žalbi građana, prije ovoga slučaja, odgovoreno je kako su „radovi izvedeni bez suglasnosti i znanja JP Ceste FBiH tijekom 2007. ili 2008. godine“, te da „revizioni šahtovi nisu urađeni kvalitetno uslijed čega dolazi do propadanja poklopaca šahtova“. Uz to iz Cesta su najavljivli i opravku u ovoj godini, a sada će očito je, to i morati.

   Inače, dionica ceste od Čapljine do izlaza iz Trebižata, odnosno skretanje za autocestu u Zvirovićima, od 2014. godine i puštanja u promet poddionice autoceste na koridoru 5 c od Bijače do Zvirovića, postala je preopterećena teškim kamionima i drugim vozilima. Zbog svega toga, Čapljinci željno očekuju početak radova na poddionici Zvirovići – Počitelj, naravno išto brži završetak.

Sezona svinjokolje u Čapljini je u punom jeku - posebno važna kontrola uzoraka na trihinelozu

U našem kraju sezona je svinjokolje. Kada je riječ o svinjskom mesu posebno je važna kontrola uzoraka na trihinelozu. Tim povodom razgovarali smo s dr. vet. med. Danijelom Brajkovićem, direktorom veterinarske stanice "VetAgro" Čapljina". Iz veterinarske stanice apeliraju na građane da vrše pregled mesa jer kod nekih stanovnika još uvijek nije probuđena svijest za kontrolom mesa i adekvatnom dijagnostikom.

Sveti Nikola darivao djecu

6. prosinca Crkva liturgijski časti svetog Nikolu, zaštitnika putnika, djece, pomoraca, djevojaka, siromaha i studenata. Sv Nikola vrlo je omiljen svetac, posebno među djecom jer donosi darove. Tako je bilo i ove godine, a što se tiče Čapljine najviše posla je imao u vrtićima.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!